Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Una pregunta simple? En temps de revisió i renovació de compromisos, alguns membres del Partit dels i les Comunistes de Catalunya responen tres preguntes: 1. Per què milites al PCC? 2. Com exerceixes de comunista en els teus àmbits d’actuació? 3. Per què és important llegir l’Avant?

1972. Membre de l'Associació Catalana per la Pau, i de l’Àrea Internacional del PCC.

1. Vaig començar a militar a partir de l’institut, al barri. Érem un grup de joves de Sants que es deia La Mandràgora. Érem un grup maco. De fet, el primer 11 d’octubre antifeixista el vam muntar nosaltres. Alguns dels que formàvem part eren del partit i, malgrat que La Mandràgora es va acabar dissolent, va ser a partir d’aquell grup que vaig començar a formar part del PCC.

2. Com a comunista, persona organitzada amb voluntat d’incidència per transformar la societat, un primer terme és la implicació a partir de la discussió amb els companys. Després, segons els espais, sempre he participat en marcs unitaris, on el consens i el debat són molt importants. Els comunistes hem d’intentar sempre incidir amb intensitat en aquests espais. Plataformes com Aturem la Guerra, de solidaritat amb Palestina, ONG... Per a un comunista, treballar en una associació com aquesta es converteix en una eina molt vàlida per fer efectiva la paraula solidaritat.

3. És important llegir l’Avant perquè és una eina útil al PCC, per saber el que estem fent, per visualitzar i entendre l’actualitat. L’Avant també ha de servir com a eina de formació per a tothom, per discutir i debatre. A nivell extern, ha de ser la veu dels comunistes a la societat. Crec que ha d’anar per aquí, com ha anat sempre i com va en aquesta nova etapa.

Annalí Casanueva / David Moreno

Etiquetes de comentaris: , ,


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/DSC05243-749171.JPG