Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



DIMITRI CEVALLOS

L'Equador està vivint una refundació democràtica. Es pot destacar que és la primera de la seva història com a país.

Mai abans no havíem tingut una constitució sotmesa dues vegades a referèndum i que fos aprovada amb el 80% dels vots a la seva constitució i amb el 64% en la seva aprovació.

La nova carta magna té 444 articles, en els quals es recullen novetats com els drets de la naturalesa, el reconeixement legal de la unió lliure de persones del mateix sexe i els diferents tipus de família (mono-parentals, immigrants, etc.). Un dels passos més grans és la construcció d'un país unit amb funcions polítiques descentralitzades i diversos sistemes per impedir cops d'estat militars i polítics, però que li donen més possibilitats d'acció al referèndum revocatori per plebiscit.

Aquesta constitució marca el punt de sortida cap a una nació moderna i lliure dels defectes estructurals del passat. És en aquest punt de sortida quan s'ha de vetllar, més que mai, pels nous elements que guiaran el sender de la pàtria, el país ha d'estar dirigit per homes nous que s'oblidin d'una vegada per sempre de l'afany del lucre i el poder, que entenguin que l'únic objectiu de les seves funcions és servir a un poble enormement vilipendiat en el passat.

La nova assemblea, que serà elegida democràticament l'any 2009 tindrà una dura tasca, ja que no només haurà de lluitar contra els grans interessos plutocràtics, sinó que també haurà de ser l'estendard d'una nova pàtria i l'exemple de rectitud i honradesa per als ciutadans.

Missió fonamental d'aquesta assemblea serà legislar d'acord a l'esperit de la nova constitució, dur a terme una revolució social, fundar un model de participació en el qual les estructures de la república deixin de ser guiades per la democràcia formal i passin a ser guiades per la democràcia participativa. Juntament amb l'executiu, tindran el deure de portar l'educació i la salut de nivell més alt, a les classes populars, perquè aquestes puguin desenvolupar un nivell de consciència superior i dirimir amb claredat les seves opcions de vida.

De les cendres neoliberals haurà de néixer un país nou, però aquest país no naixerà si no es forma una ruptura amb l'esquema del passat, si no es compta amb els elements humans més íntegres i formats en la calor de les causes populars. En resum la revolució s'ha de fer amb revolucionaris.

* www.librered.net

Etiquetes de comentaris: ,