Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


LAURA ARAGÓ

La Festa do Avante, organitzada pel PCP (Partit Comunista de Portugal) els dies 2, 3 i 4 de setembre va reunir a joves, adults i gent gran en un ambient de festa i combatiu.

Perquè la festa fos tot un èxit van caldre moltes hores i setmanes de feina per dur a terme la logística i muntar la infraestructura necessària. Voluntaris, tant militants com no militants, han estat treballant durant els tres mesos previs a la festa per donar cabuda a tots els espais i ultimar tots els detalls. I el resultat, el recinte de la Quinta do Atalaia, parlava per si sol.

En un mantell roig, conformat per estants de les diferents regions de Portugal, molts dels assistents no perdien l’ocasió de fer un tast a la gastronomia tradicional de cada indret mentre observaven les parets de cada estant, que havien estat convertides en murals reivindicatius de lluites comunes i de cada regió. L’espai protagonista era el pavelló central que aquest any, coincidint amb els 90 anys del partit, feia un repàs a la lluita encaminada i als problemes que avui en dia afronta el país. A la mateixa zona, compartint l’espai, també se celebraven els 35 anys de la Constitució Portuguesa i els 140 de la Comuna de París. Aquest any, a més a més, la festa acollia la XVII Biennal de les arts plàstiques, on s’exposaven les obres de 56 artistes guanyadors, entre elles les portades de la revista d'Un Roig Encès, de l'Associació Cultural Roig

A la festa tampoc hi va faltar la presència de partits comunistes d’arreu del mon: l’espai internacional comptava amb la representació dels Partits Comunistes d’Alemanya, Xile, Cuba, Sàhara Occidental, Moçambic i Espanya entre altres. Des de l’estant del PCC l’activitat no va frenar ni un sol moment i no es va parar de servir arròs negre, fideuada i botifarres

Entre els diferents estants s'havien instal·lat escenaris per ambientar la festa amb teatre, conferències i música en viu de tots els estils; l’espectacle estava servit per a tothom. Durant els tres dies el parc va ser escenari d’un moviment continu de persones de totes les edats que s’apuntaven a ballar, escoltar i participar de les diferents activitats o simplement a entaular una conversa amb el del costat.

La festa va finalitzar amb l’acte del comici final, en el que el Secretari General del Partit, Jerónimo de Sousa, va llançar un missatge encoratjador que els assistents van respondre amb el crit de "la luta continua". Ja per acabar, la cançó de La Caravalhesa va omplir tots els racons del recinte i va convertir l'escenari principal, el Palco 25 de Abril, en una multitud de persones ballant, saltant i donant voltes a ritme de la cançó

Etiquetes de comentaris: