Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Des de fa tres mesos els estudiants xilens han protagonitzat massives mobilitzacions a tot el país, posant en una incòmoda situació al govern de Sebastián Piñera, que actualment compta amb baixíssims índexs de popularitat.

Centenars de milers de joves es manifesten als carrers, cosa que no es veia des dels anys finals de la dictadura d'Augusto Pinochet.

Aquestes protestes han despertat a la societat xilena que va estar semi adormida durant pràcticament dues dècades, ja que d'alguna manera s'havia conformat a la idea que no hi havia altra alternativa al neoliberalisme.

Precisament el moviment estudiantil qüestiona les bases mateixes del sistema neoliberal, reivindicant el rol de l'Estat i demanant que l'educació no sigui considerada una mercaderia.

Per tal d'abordar el recorregut del moviment estudiantil a Xile, LibreRed.net va entrevistar Cristian Cepeda, periodista i membre de Llatinoamèrica 21 , un espai d'estudi i reflexió sobre els processos de canvi en el continent.


Etiquetes de comentaris: