Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Els últims segles hem deixat enrere diversos models de societat que, vistos des de l’actualitat, són extremadament perversos: la societat esclavista, la de castes, la feudal... El segle xx ha estat el segle de les dones, que, com ens recorda l’historiador Eric Hobsbawm, es van convertir en una força política i de transformació social extraordinària. També ha estat el segle en què altres grups han lluitat i han transformat la societat: els negres, els pobles colonitzats, els gais i les lesbianes... Tots aquests col•lectius tenien un objectiu comú: reivindicar i conquerir la llibertat de triar i decidir; és a dir, obtenir el dret a la llibertat personal i col•lectiva sense renunciar a la pròpia identitat.

Tots aquests grups i col•lectius han deconstruït i tornat a construir la seva identitat social i individual. El significat social de ser dona, per exemple, és extraordinàriament diferent ara que fa només unes poques dècades. Tanmateix, els homes no hem refet el nostre rol social: seguim actuant d’una manera semblant a com ho feien els nostres avis i besavis. Per això estem en crisi: el nostre paper actual grinyola. Molta gent parla de la crisi de la masculinitat: quin ha de ser el nostre paper en aquesta societat transformada? Els homes eren el centre

Fins ara, no ens hem qüestionat perquè érem el centre, el poder; eren els altres els qui havien de refer el seu paper social en funció d’una societat que girava al nostre voltant. Ara, aquesta visió ja no es pot mantenir. No podem perpetuar una societat androcèntrica, perquè és injusta i genera dolor. És el moment de qüestionar-se i de transformar-se. Per això, les associacions d’homes per la igualtat i per la diversitat són fonamentals. Per això AHIGE (Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere) és literalment imprescindible. El futur no es pot escriure si els homes no ens incorporem a la tasca per la igualtat entre dones i homes. La igualtat no és un tema de dones, sinó un tema de totes i tots. Els homes tenim l’obligació d’aportar una nova forma d’identitat masculina, actuant a l’exterior i canviant internament.

Amb aquesta missió neix AHIGE-Catalunya, una associació que busca que els homes assoleixin la revolució interior que tenen pendent. Perquè, com afirma Òscar Guasch , “la revolució dels homes ha de ser una revolució íntima que tingui conseqüències polítiques i socials”. Per ajudar a aquest doble vessant interior i social, les associacions d’homes són fonamentals: hem de generar espais de recolliment i de reflexió, donar la cara, treballar, reflexionar, col•laborar i potenciar un nou món on els homes tinguem un paper socialment més útil i més igualitari. www.ahige.org

Daniel Gabarró
Membre d’AHIGE-Catalunya; mestre i professor universitari.

Etiquetes de comentaris:


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/proports-754887.jpg