Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



MIREIA MORA

La 32a edició de la Festa do Avante va tenir lloc del 5 al 7 de setembre a Atalaia Amoral Siexal, demostrant un any més l’arrelament d’aquest esdeveniment polític, cultural i social entre els i les treballadores i la joventut portuguesa

El PCP celebra des de fa 32 anys a Portugal la Festa do Avante i la participació dels i les comunistes catalanes és sempre activa i massiva. És una bona forma de començar el curs polític, trepitjar una festa amb milers d’assistents, amb una atmosfera càlida i en la qual l’intercanvi amb els companys i companyes portugueses és sempre interessant.



El primer, i més important, encert de la Festa, que explica el seu èxit rotund i l’afluència massiva de treballadors i joves portuguesos, és la voluntat de constituir-se com a referent no únicament polític, sinó també social i cultural dels i les comunistes, però també d’altres sectors progressistes de la societat portuguesa.

Aquesta premissa es respira a cada racó de la festa i és que només posar-hi un peu qualsevol pot adonar-se que tots i totes les companyes del PCP hi estan involucrades. La festa és un espai on visualitzar tota la feina feta durant el curs polític, en els centres de treball, als municipis i demés espais d’intervenció.

Escrivia Gramsci que les idees no viuen sense organització. Sens dubte aquesta festa és una de les demostracions empíriques d’aquesta afirmació. Podem dir amb la boca plena, que la qualitat de l’organització de les i els companys portuguesos és el que fa possible que aquesta festa sigui una cita anual per a persones progressistes d’arreu del món, no únicament portugueses.

L’altre tret fonamental del PCP és sens dubte la formació. Un partit format, amb un discurs ric en matisos, amb una discussió col•lectiva per dotar d’elements a tots i totes aquelles que hi participen: des dels i les joves comunistes de la JCP, fins a la pròpia direcció del partit.

És d’especial importància aquesta sana i imprescindible pràctica, en un moment en què l’ofensiva contra el PCP s’ha fet forta. Ofensiva que s’ha materialitzat a promoure una llei que estandarditzi els canals de finançament dels partits portuguesos o bé en l’obligació de fer públics els censos de militants de cada organització política.

I en darrer terme, no es pot parlar de la Festa do Avante sense fer un esment especial al paper que juga la Joventut Comunista Portuguesa.

La JCP compta a l’actualitat amb 10.000 militants. Joves organitzats als centres de treball, als territoris, a la universitat, etc. Joves que participen, organitzen i viuen la festa en primera persona; en primera persona com a joves, però també en primera persona com a organització.
Una organització cuidada pel PCP, que els atorga un espai immens on desenvolupar la seva pròpia activitat en el marc de la festa. Que intervé en primer lloc en el comicio, diumenge quan hi ha el tancament polític. Que és cuidada i promoguda per tots i totes els companys del PCP, reconeixent-los com a motor d’il•lusió i garantia de futur, recordant en tot moment que no hi haurà partit sense una joventut forta.

En definitiva, la Festa do Avante és un espai alegre, divertit, compromès. Un espai de trobada, d’intercanvi, de foment d’idees i de lluita. Des del PCC només podem que felicitar els camarades del PCP per la feina feta i dir-los que nosaltres no hi faltarem mai!

Etiquetes de comentaris: ,