Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



La portaveu d’EUiA i diputada de la coalició ICV-EUiA va ser ponent de la Llei catalana. Així mateix, ha anunciat que la seva formació demanarà en el programa de les europees la creació d’una directiva amb aquest objectiu

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones, la portaveu d’EUiA i diputada d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, ha declarat que “cal acabar amb la xacra de la nostra societat: la violència masclista”. La portaveu de la coalició a la Comissió dels drets de les dones del Parlament ha condemnat “rotundament” aquest tipus de violència i ha recordat que “està present tant en l’àmbit familiar com en el laboral i el social”.

Civit ha destacat que Catalunya té un “bon instrument per eradicar la violència masclista; la Llei dels drets de les dones”, però també ha alertat que “cal fer un seguiment, des del govern, amb la finalitat que aquesta llei es desenvolupi adequadament, per tal que assoleixi el seu objectiu: acabar amb la violència vers les dones”.

Civit ha manifestat que “des d’EUiA s’estan fent tots els esforços a fi i efecte que la crisi econòmica no afecti la prevenció de la violència masclista ni la seguretat de les dones”, per a què les afectades “puguin tenir tots els serveis dirigits a la reparació dels danys que els hi han causat”. Aquest compromís EUiA l’expressarà també al carrer. També, així, Civit ha anunciat que la seva formació se suma sumarà a la manifestació que tindrà lloc demà a Barcelona i que ha estat convocada per la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència.

La diputada d’EUiA ha participat darrerement en els darrers dies a diversos actes de denúncia de la violència vers les dones, en què Civit ha explicat que EUiA demana la creació d’una directiva europea que tingui com a objectiu acabar amb aquest tipus de violència. Civit ha assegurat que aquest punt formarà part del programa d’EUiA de les properes eleccions europees.

La diputada també ha apuntat que la violència masclista és un “qüestió de poder” i que, en conseqüència, “EUiA treballa per la igualtat de la societat catalana”.

Etiquetes de comentaris: