Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Els primers dies de setembre els huracans Gustav, Hanna i Ike assolaven la regió caribenya deixant prop de 800 morts i desapareguts a diferents països, principalment a Haití.

A Cuba, l’eficàcia del sistema de Defensa Civil va permetre salvar centenars de vides. Malgrat això, les destrosses materials foren nombroses i afecten sectors vitals de l’economia del país.

L’Associació Catalana per la Pau inicià una campanya amb l’eslògan “Es necessari un huracà de solidaritat” amb la voluntat de sumar esforços que permetessin contribuir a la reconstrucció i rehabilitació de les infraestructures danyades en aquest país. Aquesta campanya s’adreça a la ciutadania en general i a organitzacions socials i fa una crida a les institucions catalanes a comprometre’s en la solidaritat amb Cuba.

La campanya ha rebut aportacions i compromisos diversos i en aquest moment ja disposa de més de 20.000 euros per a complir amb el seu objectiu.
D’acord amb la nostra contrapart, l’Asociación Cubana de Producción Animal (ACPA), les aportacions aniran destinades al projecte:
Rehabilitació, reconstrucció i enfortiment de les instal•lacions de producció làctea a la província de Pinar del Rio.

Es proposa donar suport a la recuperació de la capacitat productiva de les Unitats Bàsiques de Producció Cooperativa (UBPC) perduda pel pas dels huracans Gustav i Ike i a la vegada contribuir a l’enfortiment de capacitats comunitàries per a la gestió i atenció d‘emergències, per mitjà de la capacitació, per poder identificar amenaces, vulnerabilitats i capacitats, per tal de formular els seus plans d’emergència davant de fenòmens naturals, atròpics o socioculturals, que generin situacions de desastre.

Les UBPC cultiven la majoria de la terra de la zona. Això implica tota la producció de carn, llet i bestiar menor (aus) i posseeixen infraestructura vulnerable als efectes dels huracans (naus amb teules, molins de vent, tanques, etc.). Les inversions a realitzar es concentren en pocs insums, degut a que les UBPC, igual que altres actors, ja han iniciat una recuperació amb esforços propis. L’actual proposta donaria suport amb aquells materials menys accessibles per a les UBPC: teules de zinc, ganxos per a subjectar les teules, etc.

Fes la teva aportació al compte número:
2100 3200 94 2201231256

*Campanya de l’Associació Catalana per la Pau
+ info: www.acpau.org

Etiquetes de comentaris: ,