Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Premsa EUiA

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha declarat respecte a la cimera del G-20 que s´ha celebrat aquesta setmana, que “aquesta cimera ha fet molt soroll però ha donat pocs resultats.”
Segons el dirigent d´EUiA, “les conclusions de la reunió del G-20 confirmen que no s´han pres les decisions necessàries per a fer front als greus problemes econòmics i socials generats per la profunda crisi del capitalisme”. Miralles ha manifestat que “tot i que s´han anunciat noves sumes astronòmiques de diners ell es pregunta per a què i a qui es destinen aquests recursos.” “La cimera no ha estat pensada per a oferir respostes als problemes de l´atur, la incertesa i l´autonomia de les persones, així que no posa l´economia al servei de les persones”, ha expressat Miralles.
“A les conclusions del G-20 es reforcen les institucions centrals del sistema i les seves polítiques, quan tothom sap que aquestes, començant per l´FMI, són les veritables responsables de la crisi actual”, ha declarat Miralles.

Segons el dirigent d´EUiA, “l´estratègia del G-20 és canviar el que calgui per a que tot segueixi igual”.
Miralles també ha dit que “fins i tot el suport al comerç internacional i al desenvolupament són les conegudes promeses de més lliberalisme i d´ajuda assistencial que s´acompanyen d´objectius de dominació i explotació”.
El coordinador general d´EUiA també ha qualificat de “penosa” l´actitud de la UE, ja que “no té una posició de conjunta”.

“La cimera de la OTAN encara porta més militarisme”

Pel que fa a la cimera de l´OTAN, celebrada ahir, Miralles ha dit que “el que aquesta ha portat és més militarisme quan el que cal al món són polítiques de distensió i de pau.”
El vicepresident d´ICV-EUiA ha recordat, en el 60è aniversari de la creació de l´OTAN, que “Catalunya va dir no a l´OTAN” i que, per tant, “no tenim res a celebrar ja que aquesta organització comporta militarisme i indústria armamentística, de la que en participa Espanya.”
Segons Miralles, “és inadmissible que en moments de crisi econòmica el govern del PSOE destini 18.609,60 milions d´euros en despesa militar, el que representa el 5,11 % del Pressupost.” “Les “joguines” militars ens surten molt cares per això EUiA defensa que la despesa militar hauria d´anar destinada a despesa social”, ha apuntat el coordinador general d´EUiA.
Miralles defensa que l´Estat espanyol surti de l´OTAN, que aquesta aliança militar agressiva es dissolgui i que es comenci a treballar per la reso¬lució pacífica dels conflictes, desenvolupant polítiques de foment de la pau i destinant els recursos a fins socials en lloc de fer-ho a polítiques militaristes.”

Etiquetes de comentaris: , , ,