Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El dimecres 17 de Juny es va celebrar, al Consulat de la República de Cuba a Barcelona, la Condecoració que atorga el Consell d'Estat de Cuba amb la Medalla de l'Amistat al company Salvador Torres membre fundador de Defensem Cuba.


L'any del 50 aniversari del triomf de la Revolució Cubana i a proposta de l'ICAP-Institut Cubà d'Amistat amb els pobles, es fa entrega de la Medalla de l'Amistat, que enguany atorga el govern cubà des del 10 de desembre de 1979, al company del PCC, membre fundador de Defensem Cuba i actual president del Casal d'Amistat Català Cubà de Barcelona .

A l'acte, tot i no fer-se públic, van assistir una quarentena de persones, entre d'elles amics, companys i familiars d'en Salva, a més del cònsol de Cuba a Catalunya, el vicepresident de l'ICAP i Marià Pere, Secretari General del PCC.

Carlos Castillo, cònsol general de Cuba a Catalunya, va llegir les paraules que en Raul Castro va escriure per l'ocasió. Segons Castillo, "la medalla s'entrega en reconeixement a la intensa activat militant de Salvador Torres cap a la causa revolucionària del poble Cubà i pel seu suport, des de fa més de 20 anys, a la política exterior i interior de Cuba"

Després de varis minuts d'efusius aplaudiments, va intervenir també Elio Gamez Neyra, vicepresident de l'ICAP. "Qui s'aixeca avui amb Cuba, s'aixeca per tots els temps", va comentar l’Elio fent referència a José Martí.

Neyra afirmà que en Salva va posar des dels seus inicis a la militància el seu granet de sorra per fer front al bloqueig, divulgar la realitat de Cuba i sumar esforços per practicar la solidaritat amb Cuba. També va destacar la seva tasca important al Casal de Solidaritat amb Cuba i a Defensem Cuba, intensificat durant el període especial, i la seva important col·laboració a les trobades mundials de Solidaritat amb Cuba, celebrades a l'Havana.

Elio afirmà que Salva, militant comunista, sempre va posar per sobre dels seus interessos personals, el treball solidari i el seu incondicional suport per la revolució.

"La paraula "NO", no està al diccionari individual d'en Salva a l'hora d'afrontar qualssevol feina", va afirmar l’Elio.

L'acte es va concloure amb unes emotives declaracions de Salva, que va agrair al govern cubà per aquesta condecoració i als presents companys a l'acte, amb una clara voluntat de continuar donant suport al poble Cubà i a la seva Revolució, encoratjant-nos a continuar amb la lluita contra el bloqueig i per la llibertat del cinc cubans empresonat injustament als EUA.

"Per sobre de tot, hem de mantenir-nos units perquè l'enemic és molt gran, i perquè a més, els nostres amics, s'ho mereixen", va concloure Salva.

18 de Juny, Redacció d'Avant
50 Aniversari del triomf de la Revolució Cubana
www.avant.cat

Etiquetes de comentaris: , ,