Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



El coordinador general d’EUiA es proposa “recollir les simpaties” de part de l’electorat de PSC i ERC i traduir-ho en vots

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha afirmat que ICV-EUiA està disposada a reeditar el govern d’esquerres i a signar l’Acord d’Entesa “sense cap dubte” perquè “representa la majoria social de Catalunya, la suma de la diversitat que existeix a les esquerres i perquè respon a un programa valent a nivell social, mediambiental, democràtic i d’autogovern”. Miralles ho ha dit després que el president de la Generalitat, José Montilla, digués que no pensa reeditar el govern d’entesa encara que les tres forces d’esquerra sumin i que el líder d’ERC, Joan Puigcercós, hagi dit que només pactaran amb qui es comprometi a fer un referèndum per la independència.






Jordi Miralles s’ha adreçat a la base electoral d’esquerres i ha dit que “això no és un punt i final com diu Montilla, sinó un punt i seguit” i s’ha proposat recollir les simpaties, “que són altes segons les últimes enquestes d’opinió”, de part de l’electorat de PSC i ERC i traduir-ho en vots. “Catalunya no pot donar un pas enrere, hem de treure pit i reivindicar la magnífica acció de govern”, ha dit Miralles que ha recordat que el país ha canviat a millor en els últims 7 anys pensant en les persones i en el territori. El també diputat ha dit que “les esquerres a Catalunya són plurals i que han estat útils pel país quan han sabut trobar el seu denominador comú”, però que “quan s’han mirat de reüll és quan han fracassat”.



El número tres de la coalició a les eleccions ha dit que el 28-N els ciutadans han d’optar per un govern plural d’esquerres o pel retorn de la dreta. “Si ve la dreta, ja coneixem les propostes d’Artur Mas, entre elles la de donar recursos públics a qui decideixi no portar els seus nens a l’escola bressol pública”, ha recordat Miralles que ha insistit que “CiU  no representa el canvi sinó la involució”.






Trobada interparlamentària de grups d’IU i EUiA






Miralles ha fet aquestes declaracions en el marc de la Trobada Interparlamentària de grups d’Izquierda Unida i Esquerra Unida i Alternativa que s’ha fet aquest dilluns al Parlament de Catalunya. A la reunió hi ha assistit el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, que ha qüestionat la decisió de Montilla de no reeditar el govern d’esquerres. “Montilla s’equivoca amb l’anàlisi de la realitat política i hauria de ser més crític amb les polítiques del govern espanyol”, ha dit Lara que confia que el primer secretari del PSC rectifiqui l’endemà de les eleccions.






Lara ha manifestat el suport d’IU per tal que EUiA pugui obtenir uns bons resultats a les eleccions davant “l’onada de polítiques neoliberals”i ha denunciat la “política erràtica” del govern de Zapatero. “A Catalunya s’han de visualitzar les nostres polítiques davant de les mesures neoliberals que no són responsabilitat del tripartit sinó de Zapatero”, ha dit Lara.

Etiquetes de comentaris: