Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Foto: Óscar Martínez

Després del garbuix que van provocar les Conselleries d'Empresa i Ocupació i de Benestar i Família, el passat mes d'agost, amb el pagament de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) i de la compareixença del passat divendres dels dos consellers al Parlament de Catalunya, per explicar-ne els motius, dimecres es va publicar en el DOGC el Decret 384/2001 de 30 d'agost de desplegament de la Llei 10/1997, de 3 juliol, de la RMI, que va entrar en vigor ahir.

CCOO de Catalunya denuncia la poca sensibilitat que ha tingut el Govern de la Generalitat de Catalunya amb les persones més febles i vulnerables de la nostra societat, amb la publicació i entrada en vigor del Decret 384/2011, de 30 d'agost de desplegament de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la RMI, el qual no recull cap de les recomanacions ni del CTESC ni de les entitats socials i fora de l'Acord Estratègic.

CCOO de Catalunya denuncia la situació de desprotecció social en què es quedaran a partir d'ahir, 1 de setembre, perquè no podran accedir a la RMI les persones o unitats de convivència que:

-No puguin acreditar 2 anys de residència continuada a Catalunya.
-No hagin constituït una llar independent, com a mínim, un any abans de la presentació de la sol·licitud (excepte les dones que han patit violència masclista).
-Durant 12 mesos anteriors a la data de la sol·licitud, hagin tingut ingressos superiors a la prestació econòmica de la RMI que els correspongui durant el mateix període.

-Tinguin ingressos per sobre del salari mínim interprofessional (641’40 €/mes)
-Si el nucli de convivència familiar (dues o més unitats familiars que estiguin emparentades fins a segon grau) de la persona que ho sol·licita té altres destinataris/àries de la renda mínima (excepte que sigui per un desnonament).
-Sols tinguin una problemàtica laboral derivada de la manca o pèrdua de feina i que no acreditin una dificultat social o d’inserció laboral afegides.

Es revisaran tots els expedients vigents i quan hagin de sol·licitar la pròrroga, se’ls aplicarà els requisits d’aquest Decret.

També volem manifestar el nostre desacord amb la reducció dels imports dels complements; per fill/a a càrrec per discapacitat, així com que s’hagi tret l’ajut complementari d’inserció laboral; com també que l'import màxim de la RMI per nucli de convivència familiar sigui de 641’40 €/mes.

Totes aquestes mesures s’apliquen des del dia 1 de setembre, però, a la vegada, el Govern de la Generalitat no dóna cap alternativa per totes aquelles persones que quedaran fora de la prestació i sense cap ingrés, i que no puguin demostrar que estan en una situació de pobresa severa.

L’única possibilitat que deixa aquest Govern per totes les persones treballadores que no tenen feina i han exhaurit totes les prestacions a que hi tenien dret serà la beneficència del seu entorn proper i de la nostra societat.



Tot això ens portarà a una situació de pobresa severa de moltes persones i unitats de convivència de la nostra societat, perquè si no és així no podràs accedir a la RMI. Però no creiem que hi hagi problemes per demostrar aquesta situació ja que després de 12 mesos, més el temps que es tardi per valorar la sol·licitud presentada, que pot arribar a quatre mesos, sense ingressos, la heroïcitat serà mantenir-se amb vida i amb forces per continuar lluitant per sobreviure.

També volem constatar que en la majoria de les famílies monoparentals són dones que tenen als seus fills i filles al seu càrrec, així com moltes unitats de convivència en què també són elles les que sol·liciten la RMI; per això una part molt important de les situacions de pobresa severa té rostre de dona i d'infants.

Des de CCOO de Catalunya valorem que aquestes mesures són una altra retallada important al nostre Estat del Benestar i a les persones més pobres i vulnerables de la nostra societat.

Font de la notícia: CCOO

Etiquetes de comentaris: , ,