Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


L'eurodiputat d'IU ha intervingut en la Comissió d'Afers Exteriors en la primera compareixença al Parlament Europeu de Bernardino León, recentment nomenat representant especial de la UE per a la regió de la Mediterrània meridional, per reiterar la seva oposició a la guerra a Líbia i demanar que l'actuació de l'OTAN sigui jutjada per tribunals internacionals.

Per Meyer, la "Unió Europea es troba immersa en un moment crític.El seu projecte es troba en els nivells més baixos de credibilitat, tant dins de la pròpia UE, per les seves polítiques econòmiques antisocials, com a nivell extern, en la seva política exterior i de veïnatge.

"En el cas de la Política Europea de Veïnatge, el problema fonamental és que la UE no és creïble en els països del sud de la Mediterrània.Fins fa ben poc mantenia relacions privilegiades amb Gaddafi, Ben Ali i Mubàrak en matèria econòmica, social, migratòria i d'inversions.La UE no estava ni se l'esperava: i no va moure ni un dit perquè aquests règims acabessin ", va continuar.

En referència a la situació a Líbia, Meyer considera que "la guerra de Líbia ha fet saltar pels aires la Política Exterior i de Seguretat Comuna.El meu grup polític (l'Esquerra Unitària Europea) va mantenir una postura molt crítica amb aquesta intervenció i va lamentar que no s'optés per una sortida negociada al conflicte ".

Per al responsable de Política Internacional d'Esquerra Unida, "estem en moments d'incertesa.La Resolució 1973 del Consell de Seguretat de Nacions Unides va servir de pretext per a una intervenció militar.L'OTAN s'ha convertit en la força aèria dels rebels.Ara veiem que l'establiment d'una zona d'exclusió aèria l'objectiu ha passat a ser el mateix Gaddafi.Amb el pretext de la protecció de civils les forces de l'OTAN han llançat bombes perforadores amb capacitat de destruir búnquers.A mi sí que m'agradaria veure a Gaddafi davant un tribunal, però potser no interessi que Gaddafi se sent en una banqueta ".

Per això, el diputat d'IU "lamenta la guerra" i es posiciona "amb les veus africanes que donaven suport una sortida negociada".En aquesta línia, Meyer comparteix l'opinió del vicepresident de Sud-àfrica, Kgalema Motlanthe, sobre l'actuació de l'OTAN i considera que "l'OTAN ha de retre comptes davant la Cort Penal Internacional i ser jutjada per crims de lesa humanitat.El finançament i el rearmament de grups de la jihad a Líbia (com per exemple, a través de membres del Grup Islàmic Combatent Libi, relacionat amb l'11-M segons fonts de l'ONU) generen gran incertesa sobre la integritat territorial del país i poden suposar un factor desestabilitzador de la regió ".

Imatge de Mauro Biani per Liberazione.

Etiquetes de comentaris: , , , ,


http://www1.izquierda-unida.es/node/9160