Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, fa pocs dies va anunciar que davant una possible negativa de Rajoy a autoritzar la consulta o referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya, el tema s’aplaçaria indefinidament i la legislatura s’esgotaria fins el 2016 quan, això sí, tindríem eleccions plebiscitàries i, és clar, hauríem de votar a CiU pel bé del país… Quina barra! Primer va intentar ensarronar al poble de Catalunya amb la seva petició de “majoria extraordinària” i ara amb les “eleccions plebiscitàries”, ensenyant sempre l’esquer de la consulta. Perquè avui queda demostrat que és un esquer de CiU per entabanar patriotes i mentrestant anar manant i anar retallant.

Es per això que la Diada ha de reforçar, amb una mobilització unitària i inclusiva, la majoria social d’entre el 75-80% que vol decidir lliurament el seu futur i que rebutja qualsevol proposta de recentralització o de quedar-nos com estem.

El Govern de CiU però no descansa: fins a 2.000 milions d’euros més en retallades en sanitat, educació o política social i sense passar pel Parlament. Amb uns pressupostos prorrogats, ara ja es retalla per decret, ja no cal donar ni explicacions. I a sobre tot això passa quan CiU està ben esquitxada de cassos de corrupció de tota mena i pelatge.

A Catalunya existeix un espoli de classe. Sense la desfiscalització votada per CiU i el frau fiscal d’aquí, no tindríem que retallar ni un bri de polítiques socials i si a més tinguéssim un finançament just, llavors fins i tot podríem invertir. Això sí, tindríem que plantar-nos davant del PP, de l’estat central i de la Troica i això és massa sobirania per CiU. Ells volen la de fireta, la de predicar però al final foc d’encenalls.

Ens cal un nou país, ben diferent a la mediocritat a que ens condemna CiU i tots aquells que li donen suport. Ens cal una veritable República Catalana, entesa alhora com un estat propi que ens permeti redissenyar les relacions amb la resta de pobles d’Espanya i Europa i un estat social i democràtic, on el projecte es desenvolupi per la majoria del país i no per una part privilegiada i oligàrquica del mateix.

Aquest es el repte de l’esquerra catalana, trencar definitivament el cordó umbilical que ha anat teixint la dreta nacionalista els darrers 30 anys i volar lliures i només constrenyits pel pensar i les necessitats del nostre poble.

Joan Josep Nuet

Secretari general del PCC, coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés