Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Estem en guerra contra els especuladors i els polítics que han creat aquesta crisi, contra els qui dicten les retallades socials, contra els qui ens condemnen a l'atur i el treball precari, contra els qui desnonen famílies, contra els qui tanquen escoles i hospitals, contra els que privatitzen els serveis i els recursos. Estem en guerra per protegir el treball digne, l'educació, la salut, la universitat, les pensions, el dret a l'habitatge, els serveis públics i universals que hem conquistat amb segles de lluita. Estem en guerra contra el capitalisme, a favor d'un sistema més just, més intel·ligent, més humà: pel socialisme.

Estem en guerra contra els oligarques i els corruptes, contra la dictadura del pensament únic neoliberal, contra el règim autoritari dels monopolis internacionals, contra la immoralitat del benefici ràpid i el frau fiscal de les grans fortunes, contra el clientelisme corrupte que tot ho contamina, contra la perversió dels interessos públics amb els privats, contra el control de les corporacions i la repressió reaccionària de l'Estat. Estem en guerra per construir una democràcia, per un govern del poble al servei de la majoria treballadora, per una societat de persones lliures, per unes institucions transparents. Estem en guerra contra la tirania de la corrupció, a favor, d'un sistema més representatiu, a favor d'un nou marc: per una veritable democràcia.

Estem en guerra contra l'Espanya imperialista borbònica, contra els reaccionaris i els franquistes, contra l'Espanya dels cacics i les creuades històriques, contra l'Espanya centralista i autoritària, contra l'Espanya dels feixistes i els genocides, contra l'Espanya de l'OTAN i la Comissió Europea. Estem en guerra per una Catalunya lliure i sobirana, per la memòria històrica, pel dret a aprendre i utilitzar la nostra llengua, per l'exercici del dret a l'autodeterminació, pel dret a decidir democràticament el nostre destí com a poble. Estem en guerra per la República Catalana, per la unió federal, lliure i igualitària de Catalunya amb la resta de pobles d'Espanya i d'Europa.

Estem en guerra contra l'Imperialisme, contra el control econòmic, ideològic i militar, contra la injerència i l'extermini, contra els mercenaris i els fanatismes, contra la manipulació informativa, contra les guerres per petroli, contra l'espoli dels pobles. Estem en guerra per la llibertat dels pobles i les nacions, per Síria i per Catalunya, per la solidaritat i l'internacionalisme, pels drets humans. Estem en guerra, a favor de la sobirania i el diàleg. És una guerra antiga, una lluita de classes. Estem en guerra contra la guerra, en guerra per la pau.