Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La construcció d'una República Catalana, Social, Democràtica i lliurement federada, és l'objectiu estratègic inherent a la definició de la nostra organització, com a Partit dels i les Comunistes de Catalunya. La definició de la nació catalana, des d'una perspectiva de classe, com a marc de lluita del nostre projecte de transformació socialista, implica també la necessitat d'una estratègia catalana al socialisme i una proposta definida de construcció nacional.

Però deixem-ho ben clar, l’estratègia dels i les comunistes de Catalunya per assolir l’emancipació social i nacional del nostre poble no és un Front Patriòtic amb la burgesia catalana perquè comprenem que aquesta no actua ni tan sols com a burgesia nacional, sinó únicament quan pretén cohesionar el país al voltant del seu status quo com a politja de l’Imperialisme. Al contrari, la nostra estratègia es defineix per la confluència dels i les Comunistes, la Unitat del sindicalisme nacional i de classe, el Front d’Esquerres a favor de les polítiques socials progressistes i el Front Democràtic a favor d’una regeneració de les institucions; un procés que trenqui les estructures borbòniques de l’Estat Espanyol i forci un procés d’autodeterminació i regeneració social i democràtica.

El posicionament dels i les comunistes determina les nostres aliances. Som aliats en la Unitat comunista, en el sindicalisme de classe, en l’antiimperialisme, aliats de tota la Classe Obrera per impulsar polítiques progressistes, aliats dels moviments socials per impulsar la solidaritat i la resistència, aliats de tots els veritables demòcrates, fins i tot de sectors de la burgesia, quan es tracta de salvaguardar o conquerir l’exercici dels nostres drets socials i nacionals. Som aliats de totes les forces polítiques de Catalunya, de l’Estat i d’Europa si és per avançar cap al socialisme, cap a l’exercici de l’autodeterminació i cap l’aprofundiment democràtic. No som aliats per a retallar drets socials, ni per a recolzar l’enèssima reforma del projecte centralista borbònic, ni per a corrompre encara més la incipient democràcia.

Els i les comunistes som part de la Classe Treballadora d’aquest país i compartim l’anhel rotund de llibertat i justícia de la majoria.