Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


És probable que tinguem l’enunciat i la data d’una consulta que mai es celebrarà. Tanmateix, hem fet un innegable pas endavant. L’acord assolit ha estat signat per una majoria parlamentària àmplia, on són representats projectes polítics tan diversos com els d’UDC, CDC, ERC, CUP, ICV i EUiA. Implica un ampli consens de la societat catalana per la ruptura amb el marc actual i comporta l’entrada en un nou escenari. És responsabilitat, ara, de l’Estat Espanyol i del seu govern donar una sortida a les demandes de Democràcia i aquesta sortida és que el poble voti. Els termes en els que es proposa el referèndum per part del Parlament de Catalunya són raonables i impecablement fonamentats en el dret. Tots els posicionaments podran ser expressats democràticament. La Constitució permet el desenvolupament del procés a través de la transferència d’aquesta competència a la Generalitat, tal com ha estat sol·licitat al Congrés per aquestes formacions i Izquierda Unida. Que la votació es porti a terme consensuada amb l’Estat Espanyol és només una qüestió de voluntat política.

Exigim exercir el nostre dret com a poble a disposar d’un Estat. Ja no acceptem cap solució descafeinada ni estem disposats a permetre que institucions ilegítimes ens ho impedeixin. Necessitem un Estat, un Estat profundament social, que faci inversió pública, que promogui les comunicacions i les infraestructures, que afavoreixi la innovació i el coneixement, que desenvolupi una fiscalitat progressista i redistributiva, que inverteixi en educació i recerca, un Estat que faci el que mai ha fet Espanya. Un Estat per a Catalunya que respongui a les necessitats de Catalunya. Per això el nostre suport a aquest procés no és un xec en blanc i seguirem plantant cara les polítiques de retallades imposades per CiU amb la complicitat d’ERC.

Els i les comunistes de Catalunya estem compromesos en la construcció d’una República Catalana, al costat de la Classe Treballadora del nostre país i de tots els sectors populars. El nostre és un Sí rotund a la voluntat de Catalunya de ser un Estat. Així mateix, els i les comunistes de Catalunya fem una crida als i les comunistes i al conjunt de la Classe Treballadora dels pobles de l’Estat Espanyol: una crida a combatre des de la Democràcia els tics dictatorials d’un règim anacrònic en completa decadència. Fem una crida als progressistes, al demòcrates, als republicans de Galícia, d’Euskadi, d’Andalusia, d’Extremadura, d’Astúries, de les Castelles, del País Valencià, de les Illes, una crida a comprometre’ns amb una revolució democràtica que posi els ciments per a contruir una veritable unió federal dels pobles d’Espanya, des d’una perspectiva social, progressista i republicana.