Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Objectiu: millorar les condicions dels presos

Brians 2 va ser el darrer centre que es va idear des del govern de CiU. Una macroinstitució amb capacitat per a 1.500 persones, dividida en 14 mòduls. Albert Batlle, actual secretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, declarava que l’objectiu del nou centre és “dignificar la vida de les persones privades de llibertat i millorar-ne les condicions de treball”.

El nou Pla de Presons té prevista l’obertura de nous centres de capacitat reduïda que millorin les condicions de vida de les persones internes i n’optimitzin la rehabilitació. Una mirada endavant que tothom valora amb cert escepticisme. L’altra línia de treball és la de les mesures penals alternatives, una sèrie de recursos rehabilitadors que evitarien la reclusió en centres penitenciaris de les persones que delinqueixen, afavorint conductes avesades al tractament i no al càstig. Actualment, l’ingrés en una comunitat terapèutica o en un pis de reinserció, o la realització d’un programa en un centre de dia per a interns amb problemàtica toxicològica poden ser els exemples més clars. Demà s’espera poder parlar de serveis a la comunitat o de seguiment de programes formatius, entre d’altres.

Creació d’àrees

El que s’està posant en marxa al nou centre quant a rehabilitació són una sèrie de millores a destacar. D’una banda, el centre s’estructura per àrees de tractament, segons les necessitats i la situació de cada intern. Cal remarcar que els coordinadors i coordinadores de cada àrea són tècnics amb formació i experiència en l’àrea que coordinen. S’ha establert que els equips professionals estiguin agrupats en àrees i no en col•lectius, com era habitual en altres centres, facilitant d’aquesta manera el treball en equip. Finalment, es procurarà prioritzar el tractament en comptes del règim interior, la qual cosa afavorirà la rehabilitació dels interns.

Pau Dotor
Educador social al CP Brians 2

Etiquetes de comentaris: ,


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/preso-707711.jpg