Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Sota el lema Temps de debat, temps de sindicalisme de classe, l’1 de desembre es van reunir a Barcelona més de dos-cents dirigents sindicals vinculats a seccions sindicals d'empresa, federacións i unions de Comissions Obreres de Catalunya. Aquest és el relat de la trobada

L’objectiu era iniciar la reflexió i el debat que finalitzarà al IX Congrés de la CONC, el novembre del 2008, i al Congrés de la Confederació Sindical de CCOO al desembre, després d’un ampli procés d’assemblees a les empreses i els congressos i conferències dels sindicats comarcals, federacions de Catalunya i unions comarcals i intercomarcals, que debatran els documents i escolliran les delegades i delegats als àmbits immediatament superiors. Van obrir el debat el company Miguel Peláez i la companya Maria Marín. El primer va fer una breu anàlisi del que ha passat des del vuitè congrés fins ara, i va proposar els principals objectius del debat que ara iniciem i la proposta de treballar per aconseguir una majoria de canvi que corregeixi el procés d’interiorització de les CCOO de Catalunya al darrer període i doni un nou impuls a l’acció reivindicativa i a la negociació col•lectiva a partir de les reivindicacions més sentides pels treballadors i treballadores, mantenint una estratègia que combini la negociació i la mobilització. A continuació, Maria Marín va presentar el document base, que va caracteritzar com un document obert al debat i a les aportacions de tothom que vulgui contribuir a la defensa dels principis fundacionals del sindicat, que últimament s’estan desdibuixant, i fer del sindicat un subjecte més autònom i independent, més col•lectiu i participatiu, i més fort quantitativament i qualitativa, per guanyar en capacitat d’organització, reivindicació i lluita. Com diu el mateix document en la seva introducció, el que volem és que en el context en què vivim, de “profundes mutacions productives, sectorials, socials i territorials, que tenen com a eix el canvi de paradigma econòmic en la fase de globalització i la reestructuració del capitalisme”, es tracta de “renovar les nostres formes de fer i d’organitzar els treballadors i les treballadores, adequant-los a les noves formes d’organització del treball i la producció, ser mes útils en la lluita per la millora de les condicions de vida i de treball i elevar la consciència col•lectiva de la classe treballadora”. Enriquir el document El debat va comptar amb més de 25 intervencions que, partint de l’acord general amb què es va proposar, van enriquir el document inicial i van aportar propostes sobre polítiques industrials, model de desenvolupament i valorització del paper del treball, polítiques publiques, lluita contra les desigualtats, recuperació dels valor i les pràctiques solidàries, i aspectes reivindicatius com ara la plena ocupació, la reducció de la jornada, el qüestionament de l’estratègia de concertació i l’ampliació d’alguns punts del document. Es va acordar que la comissió que va redactar el primer esbor-rany recolliria les aportacions de l’assemblea, i aquelles que en la mateixa línia poguessin arribar per escrit, per incorporar-les-hi i fer l’encaix final del document.
Àngel Crespo Sánchez
Secretari general de la Unió Sindical de CCOO del Barcelonès

Etiquetes de comentaris:


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/ccoo+3-769043.JPG