Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Des de fa uns mesos, des de l’equip de l’Avant hem vingut promovent aquest lema. Ho hem fet perquè així és com entenem la nostra relació amb el periòdic i també la de les persones col•laboradores, subscriptores, de distribució... En definitiva, la de tota la gent que forma part del projecte de l’Avant. Un cop completada una primera etapa de reactivació del diari, ens sembla que és el moment de definir amb una mica més de precisió què volem ser i quin paper volem jugar en l’impuls i el reforçament del Partit dels Comunistes de Catalunya, i del projecte del Front d’Esquerres. Per aquesta raó, volem adquirir els següents compromisos amb les persones que ens llegeixen, sobre l’Avant que pretenem aconseguir.

1.- Un Avant transparent, honest, rigorós i científic. Que no faci trampes a l’hora d’abordar una qüestió, per espinosa que sigui.

2.- Un Avant útil. Que aporti elements per comprendre la realitat i per intervenir-hi. I que, a més d’ajudar en la pràctica quotidiana, també contribueixi a la renovació i la construcció del pensament emancipador.

3.- Un Avant obert al debat i al diàleg amb les altres esquerres, amb les organitzacions socials i amb el món intel•lectual. Un Avant que, precisament en tant que diari de Partit, del Partit dels Comunistes de Catalunya, ha d’estar protagonitzat i dirigit a tot allò que anomenem Front d’Esquerres.

4.- Un Avant col•lectiu, tant en la seva elaboració com en totes les tasques que el fan possible. Que tingui la capacitat d’arrossegar nous companys i companyes, de generar moviment. En el qual tothom sigui necessari, però ningú no sigui imprescindible.

5.- Un Avant solar. Que generi il•lusió. Que tingui en l’humor una de les seves armes principals. Un Avant que no sigui el de la bronca permanent, però sí un Avant cabrejat davant de les injustícies.

6.- Un Avant amb memòria. Que es construeix sobre la feina que han fet altres companys i companyes com ara Felipe Aranguren, Jordi Miralles i Adelina Escandell i els seus respectius equips. Que no es permeti donar lliçons a aquells que es van jugar la vida per aconseguir un règim de llibertats.

7.- Un Avant militant. Que es mulli. Que no tingui els debats en abstracte, sinó en confrontació permanent amb la realitat concreta.

Aquests són els nostres compromisos i, com a qualsevol compromís, se’ns podran exigir sempre que es consideri necessari.

Salut i Avant

Consell de Redacció de l’Avant


El passat dissabte 9 de febrer es va celebrar l’acte ‘Avant: una forma de compromís’. Davant de més d’un centenar de persones, Toni Barbarà, Mercè Civit i Manuel Delgado van destacar aspectes diversos d’aquest periòdic i van renovar-ne el seu compromís
L’acte va servir com a espai de trobada de gent de diverses edats, de diversos àmbits i de diferents territoris, amb el nexe comú de l’Avant. Col•laboradors, subscriptors i distribuïdors van poder veure’s les cares i intercanviar opinions. Per la seva banda, l’equip de l’Avant va voler fer seu el lema de l’acte i va adquirir una sèrie de compromisos amb totes les persones que formen part del projecte de l’Avant. També es va voler evidenciar que la feina que està desenvolupant l’actual consell de redacció es fonamenta en la feina que molts altres companys i companyes han vingut desenvolupant fins ara, com per exemple l’Adelina Escandell, present a l’acte.

Etiquetes de comentaris: ,


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/avantB-711572.jpg