Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El Partit de l’Esquerra, Die Linke, ha obtingut uns importants resultats en les eleccions celebrades el mes de gener passat als parlaments de la Baixa Saxònia i Hesse, dos dels principals Estats alemanys, aconseguint per primera vegada representació parlamentària en un Estat de l’Alemanya Occidental.

Die Linke, format per la unió dels comunistes del PDS i del moviment WASG (escisió del Partit Socialdemòcrata, amb Oskar Lafontaine com a cap visible), ja havia superat les portes d’un parlament de l’Oest el maig del 2007, a la ciutat-Estat de Bremen, un mes abans del naixement oficial del Partit de l’Esquerra. Però, aleshores, les grans formacions van relativitzar l’abast d’aquest resultat realitzat en un Estat miner i en una terra d’esquerres.

El Die Linke aconsegueix el seu bitllet d’entrada als parlaments de dos grans Estats regionals de l’oest d’Alemanya, amb el 7,1% dels vots a les eleccions de la Baixa-Saxònia (nord del país), que comporta 11 diputats, mentre que a l’Estat de Hesse (centre-oest) aconsegueix el 5,1% de vots, amb 6 diputats. Contra qualsevol previsió, a la Baixa Saxònia, el Die Linke segueix de prop els Liberals (8,2%) i els Verds (8,0%), confirmant la seva tendència a l’alça als Estats de l’Oest d’Alemanya.

Els resultats de les eleccions del gener passat ratifiquen incontestablement la pujada del Partit de l’Esquerra, que amenaça amb transformar l’escenari polític. El pes del Die Linke a nivell federal molesta en la formació de coalicions governamentals de classe política entre la Unió Demòcrata Cristiana (CDU), Partit Socialdemòcrata (SPD), Liberals (FDP) i Verds. Així, a Hesse, els sis escons del Die Linke priven tant el bloc CDU-FDP com el bloc SPD-Verds dels escons necessaris per constituir una majoria. Tot i que els socialdemòcrates han guanyat les eleccions, l’SPD ja va excloure, de moment, qualsevol aliança amb el Die Linke. A nivell nacional, el Die Linke tindrà més del 10% de la intenció de vot gràcies a un discurs enèrgic centrat en la justícia social i la lluita contra la pobresa.

Amb el seu vot al Die Linke, els treballadors i treballadores han volgut llançar una primera advertència per la situació política i social d’Alemanya. Atenció, la classe obrera alemanya es mou en una nova direcció.

G.B / M.P.

Etiquetes de comentaris: ,


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/alemanya-754425.gif