Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Un any més, els i les joves seguim patint els salaris més baixos, l’índex de temporalitat més elevat i més accidents laborals. Tots aquests problemes discriminen en major mesura quan parlem de dones joves o dels i les joves originaris d’altres països.
Ja fa tres anys que funciona ACTUA, una plataforma formada per joves de diferents perfils com ara estudiants universitaris, joves sindicalistes, membres de diferents associacions juvenils i militants d’organitzacions polítiques, tots amb un factor comú: l’organització de forma unitària per la lluita contra la precarietat laboral, el dret a l’emancipació i l’objectiu de fer una crida a la mobilització de la gent jove.

Per fer-ho, aquest any la plataforma està engegant un nou projecte. Un projecte que neix de la realitat que els i les joves tenim les mateixes necessitats i les mateixes problemàtiques, amb independència dels nostres origens. Som conscients que aquestes diferències no venen impulsades pel lloc de procedència, sinó per la classe social de procedència, i que la situació de precarietat que els joves estem patint en aquests temps no és una qüestió d’edat, sinó un efecte generacional que no només ens afectarà durant l’etapa anomenada joventut.

Jornada de reflexió

Aquest projecte s’ha materialitzat en la I Jornada de Joves Migrats, que consistirà a dur a terme una jornada que ens permetrà treballar els quatre eixos que configuren l’emancipació juvenil: educació i formació, treball, dona i participació ciutadana i espai públic.

Els objectius de la jornada són, d’una banda, generar un espai de trobada, discussió i formació entre els joves on es puguin compartir diferents realitats i reflexions sobre les dificultats que els joves ens trobem a l’hora d’emancipar-nos, de manera que una vegada tinguem presents els motius pels quals ens trobem amb totes aquestes dificultats, en puguem extreure conclusions i denominadors comuns que ens permetran prioritzar unes línies de treball col·lectiu. D’altra banda, es plantegen les jornades com una manera de fomentar la participació de les diferents entitats de joves migrats en la mobilització unitària del Primer de Maig.

Finalment, creiem que el treball que es realitzarà en aquesta jornada ha de servir per establir noves línies de treball conjunt. Aquesta jornada ha de ser el punt de partida i el nexe d’unió entre les organitzacions i joves participants, a partir de la qual continuar vinculats en qüestions o problemàtiques concretes.

Sergi Cobas González
Membre d’ACTUA Plataforma Jove pel Primer de Maig


Comunicat de la Joventut Comunista davant la greu actuació dels Mossos d´Esquadra a la UAB

1. Exigim la dimissió de l’equip de govern del rectorat de la UAB, en particular les del rector Lluís Ferrer i Caubet, el secretari general Rafael Grasa i el vicerector d’estudiants Joan Carbonell, per la seva incapacitat de donar resposta a les exigències dels i les estudiants, així com per la gravetat de l’entrada dels Mossos d’Esquadra a les instal·lacions universitàries. Cap cos de seguretat, ni públic ni privat, ha d’entrar a la universitat pública.

2. Denunciem l’extrema violència utilitzada, una vegada més, pels Mossos d’Esquadra dissolent una concentració pacífica de l’estudiantat. Exigim que el Departament d’Interior analitzi els fets i es prenguin mesures valentes al respecte, en particular, la immediata depuració dels càrrecs del cos policial implicats.

3. Donem el nostre recolzament a les exigències plantejades pel Comitè de Vaga de la UAB al rector, així com al manifest i a les mobilitzacions convocades per la PMDUP durant aquesta setmana [...].

4. Alertem del risc que suposa una actuació policial d’aquestes dimensions a dos dies d’una mobilització estudiantil al centre de Barcelona. Apostem per un desenvolupament pacífic de la mobilització per tal de no estigmatitzar el moviment estudiantil. Una resposta violenta a la violència policial debilitaria el moviment estudiantil i desvirtuaria els objectius de la mobilització del 6 de març.

Volem expressar el nostre suport i solidaritat envers tots els companys i companyes represal·liats, en especial a aquells que han resultat ferits, entre ells diversos camarades del Col·lectiu de la UAB de la Joventut Comunista i de l’Associació d’Estudiants Progressistes. La repressió policial no aturarà el moviment estudiantil!

Comitè d´Universitat de CJC-
Joventut Comunista de Catalunya

Etiquetes de comentaris: ,


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/cartell_actua-774096.jpg