Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Desenvolupar nous fronts de treball i ampliar l’abast d’actuació són els ambiciosos objectius de la Fundació Pere Ardiaca, que posa en marxa una campanya econòmica per consolidar el funcionament de les seves activitats
Estem construint el nou partit. Formes organitzatives que ens servien en altres moments han quedat obsoletes per la marxa dels esdeveniments. Veritats que ens semblaven inqüestionables han de ser objecte de revisió. Hem d’aprendre a distingir entre el que és estructural, i per tant no canvia, i el que, sent conjuntural, ha estat elevat a la categoria de principi. No és una feina fàcil, no.

En situacions de canvi accelerat es fa més necessària que mai la reflexió, al costat i alhora voluntàriament distanciada, de les activitats urgents del dia a dia. Aquest paper el poden jugar instruments creats pel partit, independents, però al servei del projecte comú d’emancipació de les classes populars. La Fundació Pere Ardiaca és un d’aquests instruments.

Els darrers quatre anys, de forma tranquil•la, sense estridències, crèiem haver aconseguit consolidar el projecte de la Fundació; en definitiva, haver contribuït a mantenir viu el projecte del partit. Això, en l’època que estem vivint, no era fàcil. Estem fermament convençuts, però, com deia el cantant, que els temps estan canviant. Si més no, intuïm, percebem a través de la nostra activitat quotidiana que s’acosta el final d’un cicle d’indiscutida hegemonia neoliberal en el terreny de les idees.

Aquesta situació política ens planteja nous reptes: hem de desenvolupar nous fronts de treball i ampliar el nostre abast d’actuació. Fins ara hem anat treballant amb pocs recursos i hem crescut paulatinament. Creiem que el moment polític ens demana ser més agosarats en el treball. Per això calen mitjans, ens calen més mitjans.

Fem nostres les paraules de Susan George en una entrevista de promoció del seu darrer llibre, publicades a El País: “L’esquerra té molt a aprendre de la dreta sobre la seva manera de fer canviar la ideologia i de fabricar el que jo anomeno el sentit comú. Hauria d’anar amb compte, ha oblidat del tot que les idees tenen conseqüències”. Ara més que mai és necessari publicitar, explicar, discutir, publicar, intervenir... Com a treball complementari i conseqüència de la feina de reflexió a què abans ens referíem.

L’equip de direcció de la Fundació, per poder fer millor la nostra feina, ens hem plantejat recollir, durant el 2008, 100.000 euros en concepte d’aportacions extraordinàries per consolidar les activitats de la fundació en millors condicions. Com deia aquell altre cantant, no estamos locos, que sabemos lo que queremos. Des d’aquí, animem totes i tots el qui us sentiu part integrant d’aquest projecte a col•laborar per fer-lo millor. Acceptem aportacions en diners i en espècies, en metàl•lic i en talons, qualsevol forma és vàlida. Ens podeu trobar a Portal de l’Àngel, 42, 2on (93 511 44 98) i també a www.fpereardiaca.org.

Joan Lou

Etiquetes de comentaris:


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/logo_fpere-724879.gif