Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Manuel Moreno

És curiós tot el que passa entorn de la República.

Alguns, absolutament despenjats de la realitat, de la quotidianitat, fan bandera d’una hipotètica tercera república. És la seva manera de no quedar despenjat d’un tren que avança a tota velocitat. És muntar-se una xiringuito per incidir, encara que sigui poc, entre les ànimes d’esquerra bones i ingènues. La república com a prioritat absoluta per a un poble que no pot pagar les hipoteques, que se suma a l’atur, que salten, de precari en precari, de la pobresa a la supervivència. És, quan poc, una estranya prioritat.



Altres, insignes ments preclares del socialisme actual, argumenten que s’han de defensar els valors republicans, però això no vol dir que s’hagi de defensar la república i en últim cas, ja que no és una prioritat, per a que preocupar-se ara. El que toca, en els temps que corren, és observar amorosament a la socialdemocràcia i altres invents, presumptivament transformadors, els quals no els preocupa la república entre altres coses, per les quals cohabiten perfectament amb les monarquies. Genials, al·lucinants.



I estem, finalment, els que sabem que la república no és una prioritat però que s’ha d’anar treballant perquè els nostres veïns i veïnes assumeixin que és la menys dolenta de les formes de governar-nos. Els que sabem que d’aquells i aquelles que ens van precedir en la lluita per un món millor, milers van caure defensant-la i milers van passar anys de presó tristos i penosos. Per això és precís treballar per la república, per això la militància de l’esquerra, REALMENT transformadora, l’ha de tenir a la seva agenda.

Cuidadin, camarades, a la que ens descuidem alguns dirigents ens poden col·locar a la monarquia com un mal menor i introduir que és possible una república coronada o el que és igual, teoritzar, com un Bullejos actualitzat, que hem d’estar en contra de la república per obsoleta, desfasada i anacrònica. Tremenda barbaritat.



No és nostàlgia, camarades, és ideologia. Salut i República.

Etiquetes de comentaris: ,


http://universitarios.cybermedios.org/wp-content/uploads/2007/10/opinion-publica.JPG