Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


MARIÀ PERE

En aquesta Assemblea s’ha de plantejar un missatge clar a la ciutadania de com resoldríem els problemes més importants que afecten el país, especialment els dels treballadors i les treballadores i les classes mitjanes. IU s’ha de dirigir a la seva gent i recuperar la relació estratègica amb el moviment obrer. Cal realitzar, per tant, una clara aposta per la mobilització. Una mobilització constructiva per a la solució de la crisi i dels problemes del país.

També cal un missatge intern d’unitat i pluralitat d’una política de referents com a marc de seguretat, perquè IU és necessària i anem lluny.

És a dir, un compromís històric de persones, de sensibilitats polítiques, de regidors i alcaldes, de sindicalistes, de quadres dels moviments socials, de regions i nacions, de partits polítics... que conformen IU.

Aquest missatge hauria de ser també un missatge d’unitat que parteixi d’un document troncal de mínims sobre la base dels problemes que pateixen els treballadors i les treballadores i les capes populars i amb propostes de solucions que obrin les portes a la incorporació d’altres forces o sensibilitats, especialment del moviment obrer.

Respostes a la crisi

Es tracta, també, de posar de relleu la idea que la solució a la crisi no és la repetició de l’experiència Bush-Reagan, ni el pas al postneoliberalisme d’Obama, ni el liberalisme regulat del capitalisme global. Cap d’ells és la solució. Aquestes opcions suposarien iniciar un procés que propiciaría una nova crisi del capitalisme, amb conseqüències negatives per a la humanitat.

IU és necessària com a esperança per a un altre camí al servei de l’ésser humà sense explotació, sense discriminació, sense privilegis, sense expol•liació ni depredacions... de lluita i mobilització constructiva per resoldre immediatament qüestions urgents. Per tant, és també necessari un missatge clar i d’utilitat d’IU. Un missatge al costat dels pobles emergents que lluiten per construïr uns estats socials i la multilateralitat en el terreny internacional.

Les sensibilitats d’IU

Som a la recta final de l’Assemblea. Cal que avancem en l’espai d’unitat entre les tres posicions, les federacions d’IU i els partits que la conformen. Cal que el conjunt d’afiliats i afiliades coneguin les tres posicions amb actitud unitària i que es valori positivament la pluralitat. Cal que estiguin informats, ja que aquesta és la base per a una participació democràtica. És necessària la informació al conjunt d’afiliats i afiliades d’IU dels possibles avanços unitaris i dels seus termes, en formes, temps i continguts.

En aquest mateix sentit, en funció de la pluralitat present entre l’afiliació d’IU, s’ha de reafirmar que:

1.- IU és un front polític unitari i plural sobre la base d’un programa.
2.- Cal construir una direcció compartida, sòlida, unitària i plural.
3.- Entre les tres sensibilitats hem d’oferir un document-resolució troncal per començar a caminar.

Hem de deixar clar que la immensa majoria dels problemes interns tenen o tindran solució política al llarg del temps i que només serà en el marc d’IU, mai fora d’IU.