Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



L´11 de Setembre és un dia reivindicatiu, unitari i per mobilitzar-se. A la Diada d´aquest any, EUiA promou l´avenç dels drets socials i nacionals de Catalunya, que inclou el dret a l´autodeterminació, en un federalisme plurinacional i republicà.
Per a EUiA, enguany cal sortir al carrer i mostrar unitàriament des d´iniciatives diverses que volem aconseguir un finançament just per a Catalunya, que la crisi no l´han de pagar els treballadors i que volem el dret de decidir.


Quan els catalans i les catalanes estem units som més forts. És per això, que EUiA defensa la unitat de les forces polítiques i avançar més en complicitats de les organitzacions socials, perquè el nou model de finançament sigui possible. És una evidència, i més després de publicar les balances fiscals, que el fet que els catalans puguem viure millor i avançar en l´autogovern va lligat a l’acompliment de l´Estatut, ja. L´11 de Setembre cal recordar, de nou, que el govern espanyol és el responsable que no s´hagi complert el termini (9 d´agost) i també cal reclamar a Zapatero que compleixi la llei.
La Diada arriba en moments de crisi econòmica i d´esgotament del model de creixement. El govern del PSOE proposa una gestió de la crisi incompatible amb els necessaris canvis socials, fiscals i ecològics. La crisi no és només per la conjuntura internacional i el preu del petroli. És també per l´esgotament d´un model econòmic, laboral i social, fràgil i injust. Abans de la crisi ja teníem un sistema desequilibrat: injust repartiment de la riquesa, treball precari, baixos salaris i pensions, un Estat del benestar dels més dèbils d´Europa i uns models social i fiscal injustos, en un sistema energètic i de mobilitat insostenible. I ara, cal afegir-hi més atur.
Després d´anys d´especulació i d´enriquiment d´uns quants, la crisi no l´han de pagar la gent treballadora. Per a EUiA cal canviar les polítiques econòmiques, laborals, socials i ambientals, per avançar en una resposta d´esquerres a la crisi posant l´economia al servei de les persones: reduir precarietat i accidents laborals, millors sous i incrementar les pensions mínimes i equiparar-les al salari mínim de 1.000 euros, convergència social amb Europa amb nous drets, garantir l´habitatge i millors serveis públics, política industrial, energètica i de transport públic per a un desenvolupament sostenible, un sistema fiscal just i progressiu, una política d´immigració de drets i deures.
EUiA aposta per una Catalunya i un govern d´esquerres. El govern català ha donat passes en l´aplicació de polítiques progressistes, però també existeixen ombres i maneres de fer que generen insatisfaccions a la gent d´esquerres. Per a EUiA complir l´Acord d´Entesa està per sobre de qualsevol equilibri pressupostari i el govern ha de millorar –en continguts i pràctiques- per un nou impuls a les polítiques socials i mediambientals, a les polítiques industrials, les d´ocupació i frenar les deslocalitzacions, i l´ampliació de l´autogovern i la qualitat democràtica. Complir l´Acord d´Entesa és, també, una bona vacuna a la sociovergència i a a un possible retorn de la dreta.
EUiA recorda l´11 de Setembre que quan un sistema econòmic presenta una distribució de la renda regressiva, creix l´atur i es mantenen els índexs de pobresa, el govern català ha de fomentar les polítiques redistributives i les polítiques socials. També polítiques per millorar les condicions de vida del jovent, actuant contra la precarietat laboral, acabant amb el fenomen del mileurisme i garantint el dret a l´habitatge.

L´11 de Setembre és, també, una diada solidària amb totes les persones i pobles que lluiten per la pau i la llibertat. Especialment volem recordar el 35 aniversari del cop d´Estat feixista a Xile en el Centenari del naixement de Salvador Allende.

Decidir per avançar!
Sempre a l´esquerra!
Catalunya roja, verda i lliure!

Barcelona, a 11 de setembre de 2008