Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.COMUNICAT DE LA LLIGA PER LA LLAÏCITAT

El passat 7 de setembre, Televisió de Catalunya va organitzar una missa a Montserrat amb motiu del 25è aniversari.

Aquesta mena d'actes commemoratius, ens allunyen d'un model de comunicació democràtic, inclusiu i propi d’una societat moderna i plural.

La TVC ha de mantenir una posició central en el camp comunicatiu i, per això, cal que representi de veritat la Catalunya del segle XXI, que òbviament, és laica, diversa i gens monolítica.

No ha de correspondre a l’Estat, ni a les institucions autonòmiques, promoure una determinada creença ni fer proselitisme a favor de cap confessió religiosa concreta. En aquest cas, des de la Lliga per la Laïcitat avaluem aquest acte religiós organitzat per la televisió pública catalana com un greu error en tots els sentits.

La televisió pública ha de vetllar per ser capaç de projectar la realitat d’aquesta societat, ben allunyada de les inèrcies sociològiques heretades del franquisme – tant sols cal remetre’s a les dades-.

Un Govern que s’anomena progressista hauria de vetllar per garantir la laïcitat i el respecte a la llibertat de consciència del conjunt de la ciutadania. No és el cas, de moment.

La Lliga per la Laïcitat demana a la direcció de Televisió de Catalunya una disculpa per l’acte realitzat, tot respectant així la lliure opció credencial de la població.Entitats promotores de la Lliga per la Laïcitat:

Cooperacció, UGT de Catalunya, CONC - CCOO de Catalunya, CGT de Catalunya, USTEC-STEs, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya – FaPaC, Ateus de Catalunya, Gran Lògia de Catalunya i de Balears, Gran Orient de Catalunya, Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i el Moviment Laic i Progressista (integrat per Esplais Catalans – Esplac, Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, Fundació Terra, Cooperativa Entorn, Escola Lliure El Sol, Fundació Ferrer i Guàrdia i Acció Escolta de Catalunya).

Etiquetes de comentaris: , ,