Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


REDACCIÓ

L'escriptor portuguès i premi Nobel de Literatura el 1998, José Saramago, va assegurar dilluns que "Carlos Marx mai no va tenir tanta raó com ara", en referència a les teories desenvolupades per l'economista alemany i l'actual crisi financera global.

L'asseveració va tenir lloc a Lisboa, capital de Portugal, durant la presentació de la pel•lícula Blindness, la qual és una adaptació de la seva obra Assaig sobre la Ceguesa publicada el 1995, va ressenyar el portal web del rotatiu La República, de l'Uruguai.

" On eren tots aquests diners? ", va preguntar Saramago en referència a l'enorme capital desenfundat pel govern d'EUA com a mesura per parar la crisi. "Estava molt ben guardat", va contestar mentre va afirmar que "després va aparèixer de sobte, per salvar què? vides? No, bancs".

Així mateix, l'escrit va manifestar que "les pitjors conseqüències encara no s'han manifestat". En ser preguntat sobre el vincle entre el tema de la seva novel•la i la crisi financera, l'escriptor va respondre que sempre estem més o menys cecs, sobretot per al fonamental'.

Als seus 85 anys, José Saramago ha publicat més de trenta obres entre prosa, poesia, assaig i teatre. L'agost passat, amb prou feines recuperat d'una greu pneumònia, va acabar d'escriure el seu llibre El viatge d'un elefant, una història èpica i jovial sobre el periple d'un elefant asiàtic per l'Europa del segle XVI.

Etiquetes de comentaris: