Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Óscar Martínez

El passat 16 de febrer hi hagué a la plaça Sant Jaume una concentració convocada per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere en protesta per les dones víctimes de la violència masclista. Aquest va ser el primer acte d’una sèrie de concentracions convocades per a cada tercer dilluns de cada mes, sota el lema “Tolerància zero als maltractaments! Prou agressions!”.

La Joventut del PCC es va encarregar de llegit el manifest i va centrar la seva intervenció en la relació que existeix entre el patriarcat i el capitalisme. El patriarcat és una mostra més de les desigualtats pròpies de la societat capitalista. Tots els avenços que hi ha hagut als darrers anys no eviten que continuï predominant la organització androcèntrica de la societat. L’opressió de classe encara és més greu en el cas de les dones. Les dones no solament pateixen violència física sinó també simbòlica: a casa, a l’escola, al treball i als àmbits de poder. Només amb la superació del capitalisme, pot ser eliminada l’opressió de gènere, ja que aquesta neix amb l’aparició de la propietat privada.

A continuació, es van llegir els noms de les 6 dones assassinades a mans de les seves parelles en el que va d’any i es guardà un minut de silenci en senyal d’homenatge. Per últim, la plataforma va demanar la recollida de signatures perquè es compleixi la llei que obliga a incorporar els temes de gènere a la universitat pública, cosa que hores d’ara l’administració no està fent.

Etiquetes de comentaris: ,