Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



El coordinador general d’EUiA titlla els pressupostos generals de l’Estat de
“dogmàtics i antisocials”




El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, s’ha compromès a explicar “el programa ocult de CiU” d’aquí i fins a les eleccions del 28-N. El diputat ha denunciat el doble missatge que amaga el programa “profundament conservador” de la federació nacionalista i que està basat en dir que “el govern és un desgavell” i a mostrar la proposta estrella del concert econòmic.



Jordi Miralles ha criticat que la manera que té CiU de fomentar l’ocupació és mitjançant la creació d’atur, ja que s’ha compromès a reduir els treballadors de l’administració pública --el 70% són mestres, metges i Mossos d’Esquadra--, i assentar les bases de la privatització del sector públic. A més, també ha denunciat que les polítiques de CiU passin per l’ampliació dels concerts educatius de les escoles privades; ampliar la desfiscalització a qui contracti mútues privades; eliminar els pocs impostos progressius existents; recuperar infraestructures com el transvasament del Roine i acabar amb les polítiques d’aigua. Tot això, ha advertit Miralles, “sent la punta de llança” al Congrés i al Senat amb les mesures més dures pel que fa a la reforma de les pensions i volent anar “més enllà” en la reforma laboral. “Si guanya CiU, es convertiran en un mecanisme de pressió al govern espanyol per anar més enllà en la retallada de drets”, ha sentenciat Miralles.



Crítiques a les propostes de PSC i CiU per superar la crisi



Sobre les últimes receptes proposades pel PSC per ajudar econòmicament els joves que no treballen ni estudien, Miralles s’ha preguntat d’on es treuran els recursos ja que, per exemple, amb la reforma de l’impost de successions la Generalitat deixarà de percebre uns 540 milions d’euros anuals. En aquest sentit, el coordinador general d’EUiA creu que s’hauria d’aplicar una política fiscal consistent en què pagui més qui tingui més recursos.



Miralles també ha criticat les receptes de CiU posant en entredit la seva credibilitat després que el 2003, quan va abandonar el govern, deixés les arques públiques amb un forat de 1.700 milions d’euros de dèficit.




Pressupostos “dogmàtics i antisocials”



El coordinador general d’EUiA ha titllat els pressupostos generals de l’Estat de “dogmàtics i antisocials” ja que, d’una banda, continuen amb les mateixes prioritats i errors induïts pels mercats i, de l’altra, es plantegen el creixement sense crear ocupació, renunciant a la inversió pública, no establint mesures de control al frau i retallant drets. Per això, la coalició ha presentat una esmena a la totalitat als números de l’any que ve.



Miralles ha advertit que amb aquests pressupostos el govern espanyol i el PSOE “han trencat amb els sindicats, amb l’esquerra política a les Corts i amb bona part de la base electoral d’esquerres”. També ha alertat que tot plegat podria facilitar l’arribada d’una nova majoria conservadora.



Consultes sobiranistes



Miralles considera que el resultat de les consultes sobiranistes celebrades diumenge dia 17 confirma que “la consulta que marcarà el futur de Catalunya des del punt de vista social, nacional i institucional és la del 28 de novembre”. També ha criticat que alguns partits amb o sense representació parlamentària “hagin utilitzat de manera partidista les consultes per fer una llarga precampanya electoral”.




Manifestació contra la visita del Papa

Per altra part, el coordinador general d’EUiA ha fet una crida a participar a la manifestació contra la visita del Papa Benet XVI convocada pel Moviment Laic i Progressista el 4 de novembre. La manifestació unitària es fa sota el lema Jo no t’espero i vol denunciar els privilegis de què encara gaudeix l’Església catòlica i reivindicar un estat laic. Miralles creu que la manifestació és una resposta a una institució que representa uns tics “d’involució en l’esfera internacional, en els drets de les dones, en la llibertat sexual i la diversitat”.


Jordi Miralles també ha explicat que ha declinat la invitació del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, per assistir a la dedicació del temple de la Sagrada Família que farà el pontífex el 7 de novembre. Miralles, que ha estat invitat com a secretari primer de la Mesa de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya, justifica la decisió “per respecte cap als creients i pel convenciment que cal separar la representació institucional dels actes confessionals”.



Etiquetes de comentaris: