Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



El jueves día 4 en Barcelona unas 2.500 personas se han manifestado contra la visita del Papa a la ciudad que se realizó el siguiente fin de semana.

La protesta, promovida por más de medio centenar de entidades laicas, se centraron en responsabilizar a Benedicto XVI de encubrir casos de pederastia y criticar el uso de recursos públicos en su visita a la ciudad.
El acto de rechazo se celebró en la Plaça de Sant Jaume y los asistentes se concentraron bajo el lema “En defensa del laicismo”.

“Queremos expresar y celebrar la pluralidad en Catalunya de opciones morales y de consciencia religiosa y denunciar que ninguna organización puede monopolizar el espacio público o presentarse como representativa de todo el país”, afirmadó a los medios un portavoz de la plataforma “Jo no t’espero”, Joffre Villanueva.

En esta línea, Villanueva criticó que para los gastos de seguridad “de un acto privado” como la consagración de la Sagrada Familia, “se utilicen fondos públicos”.

Todo tipo de pancartas, como “Papa o califa, paguen sus visitas”, “Ni Papa ni PP”, “Niños venid, de los curas huid” o “El condón salva, emPaparse enferma” han probado la heterogeneidad de esta concentración, que ha reunido a 74 asociaciones laicas catalanas.

También en Santiago de Compostela, ciudad a la que el Papa llegó el domingo, cientos de personas también  protestaron por su visita. Estaba previsto que hubiera una manifestación, pero el cordón policial impidió la marcha. Los participantes también criticaron el gasto económico y el despliegue de seguridad a la que han sometido a la ciudad de Santiago.

Repressió policial a l’entorn de Ratzinger a Barcelona




SIRIUS

Els Casals de Joves de Catalunya, Esplais Catalans i el Moviment Laic i Progressista, davant l'actuació desproporcionada dels Mossos d'Esquadra retenint i maltractant a les persones que participaren en les mobilitzacions alternatives a la visita de Ratzinger, protesta pels abusos i coaccions de la policia: "La desproporció entre l'actuació repressiva dels Mossos d'Esquadra i “l'amenaça” del grup de persones manifestants".

"Diversos col·lectius, sota el el lema “Jo no t'espero”, es van mobilitzar per expressar el pluralisme de la societat catalana i defensar la laïcitat. El mateix diumenge es va convocar una concentració a l'encreuament dels carrers Gran Via i Passeig de Gràcia després de la qual un grup de manifestants es va dirigir cap a Plaça de Catalunya amb banderes i entonant els càntics propis de la protesta.

Un cop van arribar a la part superior de les Rambles el grup de persones van ser rodejades violentament (en paraules dels mossos “embossades”) per unes 8 furgonetes del cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra i retingudes allà durant més d'una hora i mitja. En el moment de “l'embossament” l'actitud dels agents va ser agressiva i discriminatòria. Finalment un grup de 30, entre elles quatre persones membres de Casals de Joves de Catalunya i d'Esplac (entitats que formen part del Moviment Laic i Progressista) van quedar envoltades pels cossos policials.

Durant la retenció van ser diverses les persones que es van apropar a donar el seu suport al grup retingut, tot i que això no va fer canviar per res l'actitud dels mossos. De fet, la seva opacitat es va fer palesa evitant donar qualsevol informació sobre l'esdevenir de les persones retingudes als qui estaven fora, dificultant la visibilitat del grup, interposant encara més furgonetes entre el grup de suport i les persones retingudes i, fins i tot, intentant intimidar amb actitud xulesca a les persones vianants que mostraven el seu suport i indignació.

Per tot això, volem denunciar:
La desproporció entre l'actuació dels Mossos d'Esquadra i “l'amenaça” del grup de persones manifestants. Aquesta “amenaça” es va mesurar per motius purament estètics, donat que en el mateix moment el centre de la ciutat era ple de persones manifestant-se a favor de la visita del Papa amb banderes i cantant. Tanmateix, només el missatge crític amb la visita del Papa va ser el reprimit.

Les mancances democràtiques que encara patim i que permeten que encara s'impedeixin alguns drets fonamentals, com la llibertat d'expressió o la participació ciutadana, per motius estrictament ideològics i que res tenen a veure amb criteris de seguretat pública.

Etiquetes de comentaris: ,