Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




El grup parlamentari que componen IU, ICV-EUiA i ERC ha presentat un recurs davant la Mesa del Congrés pel veto del Govern a la tramitació de 22 esmenes parcials al projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2011, entre elles les presentades per tota l'oposició, excepte PNB i CC, per derogar la congelació de les pensions en el pròxim exercici.

En roda de premsa després de la Junta de Portaveus del Congrés, el diputat d'IU, Gaspar Llamazares, ha assegurat que la decisió de l'Executiu revela la "fragilitat" dels seus acords amb PNB i Coalició Canària, que s'estenen al que resta de legislatura.

També el portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha mostrat la seva "indignació" davant els vetos, que suposen fer ús d'una "facultat discrecional, anacrònica i absurda" que es retrotreu al parlamentarisme de mitjans del segle XX i ha assegurat que "vistos els antecedents", les queixes dels grups arribaran al Tribunal Constitucional.

La diputada d'ICV i portaveu de pressupostos del grup ERC-IU-ICV-EUIA Núria Buenaventura ha qualificat d’"inacceptable en forma i fons" la decisió de l'Executiu, i ha criticat el retard a l'hora de comunicar la seva decisió, que es va conèixer diverses hores després de reiniciar el debat en la Comissió de Pressupostos.

Etiquetes de comentaris: