Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



La CONC denuncia que la inflació perjudica especialment els treballadors públics i els pensionistes


L’Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de novembre, a nivell de l’Estat, se situa en el 2’3% de taxa interanual, la mateixa que la del mes d’octubre. Aquesta taxa elevada ve motivada pel preu del petroli i de l’electricitat, el que mostra la dependència energètica de l’economia espanyola.


La inflació subjacent, és a dir l’estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, augmenta una dècima respecte del més anterior, en l’1,2%, consolidant l’augment del preu dels aliments bàsics. Aquest efecte és més negatiu en les persones aturades i les que tenen rendes baixes, especialment pensionistes, i fa més injustes les mesures de retallada de despesa pública del govern de l’Estat.


L’increment de la inflació perjudica especialment els treballadors i treballadores públics, que han patit les retallades de sou del govern, i els pensionistes que han patit la congelació de les seves pensions i té efectes negatius sobre el consum, que és necessari per a reactivar l’economia.



A nivell europeu, l’IPC harmonitzat augmenta la distància amb la mitjana europea, que és de l’1,9%, el que repercuteix en negatiu en la competitivitat de les empreses pel que fa a l’exportació dels seus productes i pot perjudicar encara més la recuperació de la nostra economia.


Catalunya, amb una taxa interanual del 2,5%, continua amb el diferencial amb l’IPC estatal. Aquesta diferència ve motivada pels preus més elevats dels aliments bàsics i del sector educatiu i afecta negativament al poder adquisitiu de la població catalana.


En aquest escenari CCOO de Catalunya:





  • Rebutja les noves mesures de retallada del govern Zapatero, en especial la desaparició dels 426 euros per a les persones que acaben la prestació d’atur, ja que perjudiquen greument les persones amb més dificultats i faran augmentar el nombre de persones que estan per sota del llindar de la pobresa.




  • Considera necessari el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis col·lectius que permeten mantenir el poder adquisitiu dels salaris tal i com recull l’acord estatal de negociació col·lectiva signat per les organitzacions empresarials i sindicals i que és plenament vigent.




  • Reclama un canvi de les polítiques del govern per sortir de la crisi que ens instal·la en la precarietat, l’abaratiment dels costos laborals i les retallades socials en lloc de cercar nous paràmetres de competitivitat.




  • Considera que la influència del preu del petroli en la inflació posa en evidència la necessitat de resoldre la dependència energètica espanyola, ja que repercuteix directament en la competitivitat de les empreses.




Etiquetes de comentaris: