Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Concentració davant el Parlament el proper 31 de maig

CCOO DENUNCIA LES ACTUACIONS UNILATERALS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I MANIFESTA LA SEVA NEGATIVA A NEGOCIAR RETALLADES

El Govern de la Generalitat continua amb la seva ofensiva de retallades de condicions laborals i serveis públics.

CCOO vol manifestar la seva més rotunda negativa a acceptar les noves retallades que ha decidit de manera unilateral el govern de la Generalitat, negant-se a negociar, i que signifiquen un nou atac contra els treballadors i treballadores públics, que en aquest moment estan patint una important pèrdua de poder adquisitiu fruit de les retallades del 5% del sou i les congelacions posteriors, més els diferents increments d’IPC que venen a suposar que, actualment, la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors és d’un 10%.Les retallades que ara aplicaran, de manera unilateral, es concreten en la reducció de la quantia del Fons d’Acció Social en un 50%, i en la suspensió de l’aportació al Pla de Pensions per el 2011, incomplint de manera flagrant els acords existents. Aquesta mesura recaurà sobre les butxaques dels treballadors afectant, fonamentalment i de manera més dolorosa, els col·lectius de treballadors amb sous més baixos (la gran majoria dels treballadors públics tenen sous situats al voltant dels 1.000 €).

CCOO ha plantejat de manera reiterada la necessitat de negociar un pla global de plantilles, entenent que els acomiadaments que s’estan duent a terme són absolutament injustificats, i així mateix negociar la recuperació del poder adquisitiu perdut marcant aquest objectiu en una necessària temporalitat. Malauradament el Govern s’hi ha negat rotundament i només ha fet escenificacions de cara a la galeria però sempre negant la possibilitat de la negociació. No és de rebut el comunicat que el Govern ha fet públic en el que acusa les organitzacions sindicals de no haver fet cap proposta..

CCOO reitera una vegada més que els problemes de dèficit de la Generalitat no els genera el personal ni les seves condicions laborals, i insistim en la necessitat d’una política fiscal justa que permeti incrementar els ingressos així com una gestió més acurada centrada en la millora dels serveis públics i no pas en el seu desmantellament, que és el que està realitzant el Govern.

Davant d’aquesta greu actuació unilateral del Govern, CCOO manté, des de posicions d’unitat sindical, la necessària mobilització contra les retallades, i convoca per el proper dia 31 de maig, a les 9 h, una concentració davant del Parlament de Catalunya.

Font principal de la notícia:

CCOO de Catalunya

Etiquetes de comentaris: ,