Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador general de la formació, Jordi Miralles, ha declarat que “cal defensar el dret d’expressió i manifestació. Democràcia si, prohibició no”. Per altra banda, CCOO de Catalunya considera que la decisió de la Junta Electoral Central no es correspon amb la defensa dels valors democràtics de la ciutadania

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha expressat la seva disconformitat amb la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir les concentracions i manifestacions organitzades per part del “Moviment Democràcia Real Ja”. ”La llibertat d’expressió i les expressions democràtiques de la ciutadania, són un dret i enforteixen la democràcia”, ha dit Miralles.”

També ha recordat que hi ha “precedents anteriors, en períodes electorals, com les manifestacions contra la guerra a les eleccions generals 2004, i la manifestació del Dia de la Dona treballadora del 8 de març també en eleccions” i ha assenyalat que “existeix jurisprudència respecte els casos en què es podrien suspendre les actuacions amb fins electorals, cosa que no pretén aquest moviment”.

Miralles ha recordat que “EUiA, tal i com va fer públic Alternativa Jove-Joves d’EUiA, ens sentim reflectits en les denúncies i les principals reivindicacions del moviment 15-M: justícia social, lluita contra l’atur, serveis públics de qualitat, futur digne per a la joventut, canvi del model productiu, reforma de la llei electoral, transparència en la gestió pública...” i ha defensat “que el Govern de la Generalitat respecti els drets democràtics fonamentals d’expressió i de manifestació de la ciutadania i que no desallotgi les concentracions a les places del país.

CCOO creu que sobren raons per a la mobilització social

CCOO de Catalunya valora negativament la decisió presa per la Junta electoral central prohibint el dret de concentració i manifestació en les jornades de reflexió i votació d’aquest cap de setmana. CCOO considera que aquesta resolució atempta contra la defensa dels propis valors democràtics de la ciutadania que segons aquest sindicat té tot el dret a manifestar pacíficament el seu malestar per la situació econòmica i social del nostre país.

El sindicat creu que hi ha sobrats motius perquè els ciutadans manifestin el seu malestar i que és un símptoma d'higiene democràtica que ho facin. En els últims dies milers de persones s'han manifestat en nombroses ciutats espanyoles per expressar seu rebuig a la situació present i a l'absència d'expectatives de futur. CCOO creu que la crisi econòmica i les polítiques aplicades per afrontar-la estan tenint conseqüències socials molt greus. El nivell d'atur assolit, el nombre de llars en què cap dels seus membres té feina, la marginació de joves, dones i immigrants, la reducció dels salaris i la congelació de les pensions al costat de la retallada dels recursos econòmics i humans dedicats a les prestacions i serveis públics estan contribuint a aprofundir les desigualtats i a certificar que la sortida de la crisi és molt injusta en termes socials.

D'altra banda, veure la impunitat de què gaudeixen els responsables de la crisi, com aquests s'han erigit en els inspiradors de les polítiques que els governs apliquen servilment, i com uns pocs es segueixen enriquint quan augmenten les dificultats econòmiques de la majoria i les bosses de pobresa, generen suficients motius de malestar i indignació. Les societats democràtiques sanes necessiten de ciutadans conscients dels seus drets i deures i disposats a defensar-los i exercir-los a través d'una participació activa i de l'exercici efectiu, conscient i crític de les llibertats individuals i col·lectives. CCOO considera que hi ha sobrats motius perquè els ciutadans manifestin el seu malestar i que aquesta actitud demostra que la societat no està adormida i que no es resigna davant de tanta adversitat. Veiem, per tant, amb simpatia les mobilitzacions que s'estan duent a terme.

En opinió de CCOO, les mobilitzacions dels treballadors i treballadores davant la pèrdua de llocs de treball i els tancaments d'empreses, la lluita per uns salaris dignes i unes millors condicions laborals, la defensa dels serveis públics de qualitat (sanitat, educació, dependència, ...) com a factor de cohesió i integració social, són inseparables, perquè tenen la mateixa finalitat d'aquelles que persegueixen combatre la desocupació i garantir un futur millor per a les joves generacions. Quan davant la crisi les "elits" es rebel·len per imposar solucions a la mesura dels seus interessos és indispensable que es rebel·lin els ciutadans, per garantir que la política està al servei de la majoria.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Fonts principals de la notícia:
EUiA - Esquerra Unida i Alternativa
CCOO de Catalunya

Etiquetes de comentaris: ,