Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


En relació a les mobilitzacions socials que estan tenint lloc a Catalunya aquesta setmana, la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament vol fer públic que:

a) considera aquestes mobilitzacions com l'expressió d'una protesta ciutadana perfectament legítima que s'ha declarat públicament apartidista i que per tant no vulnera la llei electoral
b) s'adhereix al manifest de la FAVB que us adjuntem i que s'oposa a la decisió de la Junta Electoral de prohibir les acampades i concentracions pacífiques convocades arreu

c) crida a persones i entitats a participar a les mobilitzacions durant tot el cap de setmana i a fer-se presents, especialment, aquest vespre a les diferents places on hi ha acampades.

La FAVB i la resta d'entitats sot-signants crida a desobeir la prohibició de la Junta Electoral Central

La FAVB (Federació d'Associació de Veïns i VeÏnes de Barcelona) que agrupa 104 associacions de veïnals del municipi, expressa la seva oposició a la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir les acampades i concentracions convocades a diferents cituats de l'Estat Espanyol, entre elles Barcelona, per exigir "una democràcia real ara" els propers dissabte i diumenge. Recordem que la FAVB vàrem recolzar la manifestació del 15 de maig i quan s'autoconovocà l'acampada a Plaça Catalunya vam estendre una crida a la ciutadania barcelonina per què la secundés, donat que considerem que la reivindicació d'una democràcia real que no estigui subordinada als poders econòmics connecta plenament amb les reivindicacions històriques del moviment veïnal.

Des de la nostra Federació, sempre hem respectat i defensat el caràcter assembleari i ciutadà d'aquesta acampada i reconeixem com a òrgan de decisió l'assemblea plenària que es celebra diàriament i en la qual hi participem a partir de la nostra condició de ciutadans i mai en representació de la nostra Federació; en tant entenem que aquesta és la forma d'autoorganització amb què s'ha dotat aquest moviment. En aquest sentit, considerem que l'acampada de Plaça Catalunya ha esdevingut l'exemple més important de civisme genuí que ha viscut Barcelona en els darrers anys: no només pel seu caràcter pacífic, obert i constructiu, sinó per què posa de relleu l'essència del concepte de democràcia: el nostre desig d'actuar com a ciutadans i ciutadanes enlloc de ser mers súbdits o consumidors.

Considerem que la decisió de la Junta Electoral Central és antidemocràtica no només per què vulnera el dret de reunió i manifestació emparant-se en un subterfugi legal, sinó per què té com a únic objectiu frenar l'onada d'indignació ciutadana davant la situació de crisi social. econòmica i ecològica que travessem i coartar les seves formes d'expressió i protesta. Quan un poder públic pren una decisió injusta i antidemocràtica, a la societat civil no li queda cap altre camí que el de la desobediència. Per aquest motiu, des de la FAVB fem una crida a les entitats i la ciutadania barcelonina a desobeir la decisió de la Junta Electoral Central i concentrar-se pacíficament a la Plaça Catalunya aquest cap de setman recolzant les diferents accions que es decideixin des de l'assemblea plenària. Exigim a l'Ajuntament de Barcelona i al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que no acatin la decisió de la Junta Electoral Central i respectin els drets de reunió i manifestació. Som conscients que la ciutadania escrutarà amb lupa aquestes decisions i obrarà en conseqüència.

20 de maig de 2011

Fonts principals de la notícia:

Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona

Federació Catalana d'ONG per al desenvolupament

Etiquetes de comentaris: , ,