Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


En aquest enllaç trobareu el comunicat de l'Acampada de Barcelona.

Altres reaccions davant la repressió policial del 27M:

LA PLATAFORMA PROU RETALLADES, CONVOCANT DEL 14-M, REBUTJA EL DESALLOTJAMENT DE PLAÇA CATALUNYA I CONDEMNA LA VIOLÈNCIA EXERCIDA

La Plataforma PROU RETALLADES, convocant de la manifestació del 14 de maig contra les retallades socials del Govern de la Generalitat, rebutja el desallotjament de l’acampada de la Plaça de Catalunya i condemna la violència que s’està exercint.
 
Ens sembla un despropòsit que el Govern decideixi desallotjar-los en un moment en què s’estan consolidant com un moviment social de base i es troba en ple procés d’elaboració de propostes. Un desallotjament violent com aquest no es correspon amb aquest moviment, que fins ara ha estat reivindicatiu i pacífic.

D’altra banda demanem al Departament d’Interior que vetlli per la integritat física dels acampats i dels ciutadans que els hi donen suport, que fins ara han mostrat una resistència no violenta.

Així mateix, ens fem ressò de la convocatòria d'aquesta tarda a Barcelona, a les 17 h, a Colon, contra les retallades i pel dret de concentració a les places.

CCOO CONDEMNA EL DESALLOTJAMENT I L’ÚS DE LA VIOLÈNCIA A PLAÇA CATALUNYA

CCOO de Catalunya lamenta el desallotjament de l’acampada de la Plaça de Catalunya de Barcelona i condemna l’ús de la violència, ja que considera que no hi ha motius per fer-ho, perquè es tracta d’una protesta totalment pacífica. El sindicat vol fer arribar tot el seu suport a l’acampada.

CCOO de Catalunya exigim una sortida social a la crisi i per això ja fa temps que ens mobilitzem en defensa de l’Estat del Benestar i contra les retallades.

CCOO DENUNCIA LESIONS A PERIODISTES DURANT ELS DESALLOTJAMENTS DE LES ACAMPADES DE BARCELONA I LLEIDA

El sector de Mitjans de Comunicació, Oci, Cultura i Esports de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya vol expressar la seva més ferma indignació i protesta perquè avui al mati, en la neteja de la plaça de Catalunya de Barcelona i la de Ricard Vinyes de Lleida, i en l’acte de foragitar-ne els qui pacíficament hi acampaven i hi feien assemblees, s’han lesionat i agredit diverses persones que exercien la seva tasca professional informativa, especialment càmeres de mitjans audiovisuals i fotògrafs.

Un cop més les autoritats polítiques i les forces de l’ordre públic no s’han estat de causar un greu dany tant al dret de manifestació pacífica i com al dret de la ciutadania a la informació. Els professionals de la comunicació que han sigut violentats estaven fent possible l’exercici del dret constitucional de tot ciutadà a rebre informació lliure.

ICV-EUiA demanarà al Ple del Parlament la reprovació de l’actuació de Puig arran dels incidents a Plaça Catalunya i Lleida

La coalició presentarà una esmena a la moció del PP sobre seguretat on demana la compareixença “immediata” del conseller d’Interior

El grup parlamentari de la coalició ICV-EUiA presentarà una esmena a la moció del PP en matèria de seguretat per a demanar la reprovació de l’actuació del conseller d’Interior, Felip Puig després dels fets que van tenir lloc divendres a les ciutats de Barcelona i Lleida. En l’esmena, que es debatrà al Ple dels dies 1 i 2 de juny, es demana també la compareixença immediata de Puig “per a que doni explicacions davant la Comissió d’Interior la setmana del 30 de maig al 5 de juny”. Sobre els motius per presentar l’esmena, ICV-EUiA ho fa perquè “l’actuació del Departament d’Interior ha estat desproporcionada, absurda, mal planificada i lamentable”. El diputat Jaume Bosch, portaveu de la comissió d’Interior al Parlament, creu que “el problema de fons és la visió ideològica profundament carca i autoritària del conseller Puig, que no va saber utilitzar els instruments de mediació i diàleg perquè menysprea la concentració de la plaça de Catalunya a la que va titllar de ‘parc temàtic’ i de ‘supermercat gratuït’”. Per al diputat d’ICV-EUiA el problema del Govern de la Generalitat és tenir “un conseller obsessionat per aplicar polítiques de seguretat basades en la duresa i la intransigència quan la crisi econòmica i les mobilitzacions socials que se’n deriven obliguen a la comprensió, al pacte i al diàleg amb els agents socials.

Quan s’acabi de recollir tota la informació, el grup d’ICV-EUiA exigirà molt probablement la dimissió o el cessament de Felip Puig.

Etiquetes de comentaris: ,