Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


En cedir davant dels interessos dels mercats, el govern actua contra la democràcia.Inflexió presentarà properament una denúncia davant del TSJC contra els especuladors que, per cobrar més interessos pel deute, estan difonent falsos rumors sobre el risc d’adquirir bons espanyols.  

El Codi Penal preveu entre 6 mesos i 2 anys de presó per a qui difongui dades econòmiques falses per obtenir-ne beneficis. 

Davant de la reforma constitucional per fixar un sostre de dèficit públic, que es debat aquesta tarda al Senat, el col·lectiu Inflexió vol denunciar que aquesta mesura suposa una cessió als interessos dels mercats, accelera la destrucció de l’Estat del Benestar i va en contra dels principis democràtics. La claudicació del govern davant de poders econòmics, que no són elegits a les urnes, evidencia que s’està destruint la democràcia.Segons el col·lectiu Inflexió, integrat per diversos grups d’esquerres i de la societat civil, aquesta reforma suposa limitar, de forma constitucional, el pluralisme polític a l’Estat Espanyol. A diferència del que proclamen els partits majoritaris, aquesta reforma no és l’única sortida a l’actual situació de crisi econòmica, sinó aquella que afavoreix la instauració d’un model neoliberal.Per a Inflexió, el problema de l’economia espanyola no és un excés de despesa pública, que, en l’àmbit estatal, se situa molt per sota que la mitjana de la UE dels 15. El principal problema és l’escàs nivell d’ingressos, derivat d’una fiscalitat poc progressiva amb un tipus impositiu baix per a les rendes més altes, en relació a d’altres estats europeus, i sobretot a l’evasió d’impostos.Si certs sectors defensen que reduir el dèficit públic és l’única sortida possible és perquè utilitzen l’actual context de crisi com a pretext per fer avançar el neoliberalisme, en detriment de l’Estat del Benestar i de la democràcia. En aquest sentit, volem advertir que, amb la reforma constitucional, sufragar el deute públic serà prioritari, tot i que les administracions tinguin despeses socials més urgents.A més d’oposar-nos al fons de la reforma, també rebutgem el procediment amb què el govern espanyol està promovent aquest canvi constitucional, per la via d’urgència i sense referèndum. Per això, instem al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-se contra la reforma i als diputats i senadors, a sol·licitar una referèndum per votar el canvi constitucional, que poden demanar una desena part dels membres d’ambdues cambres.
 
Denúncia contra els especuladors del deute públic davant del TSJC

Enlloc de claudicar davant dels interessos dels mercats, Inflexió aposta perquè els causants de la crisi assumeixin les seves responsabilitats. Per això, Inflexió presentarà properament davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una denúncia contra els agents inversors que han difós falsos rumors sobre la solvència del tresor públic i la solidesa del conjunt de l’economia espanyola per lucrar-se amb la compra-venda de títols de deute de l’Estat i d’empreses cotitzades.En aquest sentit, cal recordar que el Codi Penal espanyol estableix penes de 6 mesos a 2 anys de presó o multes de 2 a 24 mesos per a qui difongui dades econòmiques totalment o parcialment falses per tal d’obtenir-ne beneficis. 

Els crims econòmics contra la humanitat, nova figura jurídica 

El col·lectiu Inflexió aposta, doncs, per esgotar totes les vies legals possibles per perseguir judicialment els responsables de la crisi econòmica. A més, demandem el reconeixement de la nova figura jurídica dels crims econòmics contra la humanitat. Així, la Cort Penal Internacional disposaria d’instruments legals per perseguir aquells que, només amb finalitats lucratives, han abocat milions de persones a l’atur, a la pobresa o a abandonar les seves llars, amb les seves activitats especulatives, econòmiques i financeres. 

Per saber més sobre Inflexió, podeu consultar el nostre blog (http://inflexio.wordpress.com/) o seguir-nos a Twitter (@Inflexio) o al Facebook (http://www.facebook.com/inflexio).

Etiquetes de comentaris: ,