Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El 6 de setembre, prop de 20.000 persones s'han mobilitzat a Barcelona contra la reforma de la Constitució.

El dimarts 6 de setembre Barcelona ha acollit una manifestació, que ha reunit prop de 20.000 persones, contra la reforma de la Constitució espanyola impulsada pel Govern central. La marxa ha començat a la plaça Urquinaona / Via Laietana a les 18.30 hores i ha baixat fins al final de la Via Laietana, on s'ha llegit el manifest.

Aquesta mobilització -també s'han convocat marxes en les altres capitals de província- havia estat convocada per sindicats i entitats socials de Catalunya (CCOO, UGT, USOC, CONFAVC, CNJC, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya, AICEC-ADICAE, Dempeus per la salut pública, Sindicat d’Estudiants, FAPAES, Ateneus Laics i Progressistes, Moviment Laic i Progressista i Fets).

Els assistents han demanat un referèndum davant l’agressió que suposa per al nostre estat del benestar aquesta reforma de la Constitució impulsada a corre-cuita pel Govern espanyol, amb el suport del principal partit de l’oposició. Es tracta d'una reforma que s'ha fet al dictat dels mercats i dels màxims dirigents d’Alemanya i França, Merkel i Sarkozy.

Els grups parlamentaris del PSOE i el PP han tirat endavant una reforma de la Constitució espanyola que no ajudarà a la reducció dels actuals nivells de dèficit públic i provocarà un deteriorament encara més greu de la situació del teixit econòmic i social del nostre país. La reducció del dèficit només es pot aconseguir mitjançant la promoció del creixement econòmic i l'ocupació, una reforma fiscal equitativa i progressiva i un rigor permanent en l'ús de la despesa pública. Al mateix temps, aquesta reforma imposa una greu limitació a l'autonomia dels governs democràtics i a la capacitat d'autogovern pressupostari de les diferents administracions públiques. Això afectarà greument a la seva capacitat d'utilitzar la política pressupostària al servei dels objectius de la política general. Motivada, suposadament, pels atacs especulatius als deutes sobirans, la reforma introdueix en la nostra màxima norma jurídica un factor econòmic de caràcter netament procíclic que pot arribar a impedir l'acció dels governs per a què la nostra economia no entri, en el futur, en una recessió. Constitueix també una amenaça permanent per a les prestacions i institucions de l'estat de benestar, les polítiques socials i la cooperació per al desenvolupament.

Aquesta manifestació tindrà de ben segur continuïtat en els propers dies i setmanes en una tardor que es presenta molt calenta davant les agressions socials i les fortes retallades de serveis públics que estan anunciant i aplicant el Govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya.

Feu clic per veure:
Galeria de fotos de la manifestació a Barcelona 'Contra la reforma #jovullvotar'

Més informació



Etiquetes de comentaris: , , , ,


http://www.ccoo.cat/noticia/142319/manifestacio-contra-la-reforma-jovullvotar