Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador general d’EUiA i diputat considera que “el mes d’agost ha estat el de la involució i el canvi de les regles de joc a pitjor” i valora la a resposta de la ciutadania, les organitzacions socials i “l'oposició real d’esquerres”.

El coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha dit avui en roda de premsa que “el mes d’agost ha estat el de la involució i el canvi de les regles de joc a pitjor, en matèria de drets, de democràcia i d’autogovern a Catalunya i a Espanya”. Miralles s’ha referit al “cop constitucional, la nova reforma laboral, el desgavell i injustícia amb la PIRMI, l’aplicació de les retallades en Salut i la darrera decisió inacceptable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la immersió lingüística i el model educatiu”. Davant aquest panorama, el dirigent d’EUiA ha valorat la resposta de la ciutadania i les organitzacions que han mostrat el seu desacord amb les retallades sanitàries, a través de concentracions, marxes i tancaments als CAP, i també les mobilitzacions contràries a la reforma de la Constitució per limitar el dèficit i en favor d’un referèndum –com la que tindrà lloc demà a Barcelona-.

Miralles ha volgut destacar l’actuació “coherent i valenta” que han tingut la coalició ICV-EUiA i IU, que ha caracteritzat com “les formacions defensores dels drets socials, laborals i nacionals”. Així, ha recordat que el grup parlamentari d’ICV-EUiA ha forçat aquest estiu la compareixença dels consellers Mena i Cleries per donar explicacions sobre la gestió de la PIRMI i també ha fet possible que s’hagi de celebrar un ple específic per tractar sobre la reforma constitucional: “S’ha donat resposta social i institucional a l’atac als drets i ara cal ampliar la mobilització”, ha instat Miralles qui demà participarà a les 18.30 hores a la manifestació ‘Contra la reforma: Jo vull votar’ convocada per la Plataforma Prou Retallades.

11 de Setembre reivindicatiu

L’altra manifestació on participarà EUiA aquesta mateixa setmana és la de la Diada nacional de Catalunya. Miralles ha afirmat que aquest serà “un 11 de Setembre reivindicatiu, per dir no a les retallades socials i nacionals i defensar l’autogovern i el dret a decidir el nostre futur”, a més d’una jornada per mostrar “el desacord amb que els mercats marquin la política que afecta les persones o la modificació de la Constitució” (adjuntem manifest d’EUiA per l’11 de Setembre).

El diputat d’esquerres ha fet un incís per carregar contra els acords entre CiU i PP i s’ha exclamat: “què cars li surten a Catalunya en matèria de drets, de polítiques públiques i d’autogovern”. Miralles ha tornat a referir-se a la sentència del TSJC sobre el castellà com a llengua vehicular a les escoles i ha instat CiU a “repensar” la seva aliança amb el PP “pel bé del país i de les persones.”

Eleccions generals

El màxim dirigent d’EUiA ha insistit que en aquests moments “cal impulsar al màxim la mobilització social i treballar unitàriament per ser més forts davant unes agressions sense precedents”, també en la perspectiva de les pròximes eleccions generals del 20-N. En aquest sentit, EUiA aposta per “reforçar la coalició roig i verda a Catalunya i la suma de les forces de l’esquerra alternativa a l’Estat”, en paraules de Miralles, qui ha aprofitat per lloar la labor d’ICV-EUiA i IU: “Som l’oposició real tot i la nostra petita representació institucional.”

Quant a les prioritats programàtiques d’EUiA, el seu coordinador general ha anunciat que s’agrupen en 5 punts: defensa de l’ocupació i lluita contra la precarietat laboral i la retallada de drets dels treballadors, conseqüència d’una reforma laboral fracassada; fiscalitat justa per incrementar ingressos; aprofundiment de la democràcia, per una major participació ciutadana a més del canvi de la llei electoral; defensa dels serveis públics de qualitat i universals; i defensa de l’autogovern per avançar cap un estat plurinacional.

Així mateix, Miralles ha anunciat que EUiA ha obert avui i fins el 19 de setembre el termini de presentació de candidatures per les generals i ha recordat que la formació celebrarà primàries si n’hi ha més d’una.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,


http://www.euia.cat/pagina.php?idp=4187