Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


MIQUEL ÀNGEL SÒRIA

L'any 1986 el Partit havia publicat un text en el que Antonio Álvarez-Solís, al seu pròleg, proposava: "…hemos de insistir en que para leer a Alleg correctamente hay que pretender otra democracia más amplia para una sociedad más amplia. Y otra libertad más ancha para una sociedad más ancha. Y otra justicia más alta para una sociedad más crecida".

Ara, l'autor d'aquell text ─¡S.O.S. América!─ ens ha deixat, i una mica més orfes ens adonem de que en aquests anys no hem avançat gaire i la llibertat, justícia, democràcia estan al mateix lloc perquè la societat que les sustenta està a les mateixes mans.

I trobem a faltar Henri Alleg. No sabeu quant!

I agraïm a l'editorial Hiru ens fes arribar un text clàssic d'Henri Alleg, només fa tres anys─el 2010─, La question. Aquí, l'autor denuncia l'horror que representa l'ús i abús de la tortura, d'una pràctica que, en moltes converses de cafè, es veu com a totalment acceptable i, quan es perd la vergonya, absolutament necessària. Pobre societat!

Què millor record d'Henri Alleg que les paraules que Alfonso Sastre escriu a Presentación para hoy: "...la práctica de torturas es tan repulsiva en uno como en otro caso: tanto si se produce en las filas de los opresores como si se da en las de los oprimidos".

Henri Alleg, Salut!