Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Avui 30 de setembre, els i les Iaioflautas, indignats per la reforma de les pensions ocupem l’administració de la Seguridad Social localitzada al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 5-11 de Barcelona, per llançar un crit: #SOSpensiones

Al Regne d’ Espanya les pensions se suporten amb una caixa independent amb aportacions dels treballadors. Aquesta caixa depèn de l’escala salarial i del nombre de treballadors. És evident que si s’aconsegueix que hagin uns salaris baixos i un gran nombre d’aturats (per exemple 6 milions), la caixa serà deficitària. Això és el que han aconseguit els successius governs del PP i el PSOE. En altres països les pensions es contemplen dins dels pressupostos generals i responen al nivell de les aportacions via imposats de l’Estat. No es consideren les pensions com una despesa, sinó que suposen un problema d’ingressos. El que criden “sostenibilitat” és un parany perquè els treballadors mantinguin la Seguretat Social amb les aportacions que es detraen dels seus salaris, ja de per si mateixos minsos.

A més es contempla el que criden “solidaritat inversa”, és a dir, que tots els que cobren menys de 3425 euros cotitzen amb el 100% del seu salari i a partir d’aquesta xifra disminueix l’aportació. Una evident discriminació pels quals menys cobren. És una falsedat assegurar que no hi ha diners per a pensions perquè la gent viu més que abans. El que succeeix és que ha disminuït dràsticament la mortalitat infantil. Així el govern del PP nomena una comissió de “experts” vinculats en la seva majoria al sistema financer. La reforma de les pensions és una decisió política que es pretén fer colar com una decisió tècnica.

La reforma de les pensions viola l’article 41 de la Constitució que diu: “Els poders públics mantindran un règim públic de Seguretat Social per a tots els ciutadans que garanteixi l’assistència i prestacions socials suficients davant situacions de necessitat, especialment en cas de desocupació”. Just el que ara succeeix. Una altra canallada més és la reforma de l’article 135 de la Constitució, feta de comú acord entre PSOE i PP per introduir el pagament del deute com a prioritari. Tots dos partits consideren més important pagar als bancs causants de la crisi que el benestar dels ciutadans. No dubten a saquejar el Fondo de Reserva per salvar als bancs que ens han robat a tots.

ELS IAIOFLAUTAS CRIDEM A LA POBLACIÓ PERQUÈ ES MOBILITZI CONTRA LA RETALLADA DE LES PENSIONS. NOMÉS UN GRAN MOVIMENT POPULAR PARARÀ AQUESTES MESURES. PROPOSEM UNA GRAN PLATAFORMA QUE UNEIXI A TOTS CONTRA AQUESTA LLEI INJUSTA.

ENllaç: http://www.iaioflautas.org/...