Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Estem abocats a un escenari de confrontacions. Confrontacions de classe: entre l’oligarquia capitalista explotadora i la majoria treballadora abocada a la misèria. Confrontacions nacionals: entre la reclamació de sobirania del poble de Catalunya i les grises institucions franquistes de l’Estat Espanyol. Confrontacions polítiques: entre l’exigència popular de democràcia i la deriva dictatorial de les institucions burgeses corruptes. Confrontacions internacionals: entre el bloc homogeneïtzador imperialista en decadència i un heterogeni bloc antiimperialista emergent.

Aquestes confrontacions són inevitables i són necessàries. A tots els nivells, la societat capitalista avança amb tenacitat cap al col·lapse i les seves institucions es revelen com a simples instruments de domini i repressió. Els i les comunistes de Catalunya, de totes les organitzacions, tenim una responsabilitat comuna, compartida.

Hem estat, som i serem sempre la darrera trinxera de la Classe Treballadora. Hem resistit tots els feixismes i totes les dictadures, estem aquí i seguirem lluitant mentre existeixi l’explotació. Volem construïr una nova societat, basada en l’humanisme i la raó, no som un caprici de la història sinó una necessitat dels pobles.

Ara és el moment de caminar junts i, per a caminar junts, no és imprescindible una única organització, només és imprescindible un únic programa. Un programa comú no demana grans enrenous, només sol·licita compromís i coherència.

Com a comunistes el nostre programa només pot ser un: socialisme, autodeterminació, democràcia i antiimperialisme. Cal, per tant, que caminem tots en la mateixa direcció i l’assumim sense excuses fins a les darreres conseqüències. Desenvolupar aquest programa i portar-lo a terme no és una cosa que poguem fer asseguts ni sols, ho hem de fer caminant i col·laborant plegats en tants fronts de lluita que diàriament compartim: als carrers dels nostres pobles i barris, als nostres llocs de treball, a tot arreu on hi ha una trinxera, una mobilització, un debat.

Tenim al davant un enemic terrible, poderós, corrupte, despòtic, criminal i del nostre costat només la suma i la intel·ligència. Tots som necessaris en aquesta lluita si realment volem véncer.