Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Partits arribats de tots els punts cardinals, des d'USA a Austràlia, des d'Argentina a l'Índia i des d'Àfrica del Sud a la Federació Russa, vam acollits per El Partit Comunista Portuguès, amb la capacitat organitzativa i la fraternitat que els caracteritza.

El passat cap de setmana, es va reunir a Lisboa la "Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers”, amb la participació de representants de 77 organitzacions de 61 països, arribats de tots els continents, entre els quals estava una delegació del nostre partit, Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC).

Quan el capitalisme està sumit en una profunda crisi, quan ha demostrat la seva incapacitat per satisfer les necessitats de la majoria de la humanitat i quan els pobles expressen de forma creixent el seu rebuig i protesta davant les injustícies, la corrupció, les retallades de drets i llibertats, estigui conclave estava cridat a ser un moment important en la coordinació i intercanvi d'experiències i de lluites del moviment comunista internacional.

Partits arribats de tots els punts cardinals, des d'USA a Austràlia, des d'Argentina a l'Índia i des d'Àfrica del Sud a la Federació Russa, vam acollits per El Partit Comunista Portuguès, amb la capacitat organitzativa i la fraternitat que els caracteritza.

Totes les intervencions van coincidir en la necessitat de la unitat i el paper que han de jugar els treballadors i treballadores en la defensa dels drets socials i laborals, contra les privatitzacions i per la defensa dels recursos naturals i el medi ambient.

Així mateix es va destacar la importància de combinar la lluita ideològica amb la mobilització i organització de la classe obrera i els treballadors i treballadores en la confrontació amb l'imperialisme i la lluita per la pau, la democràcia i el socialisme.

La finalització de la trobada va coincidir amb l'acte central de les celebracions del centenari d'Álvaro Cunhal, amb un acte polític - cultural que ple la plaça de toros de Camp Petit i que va commoure i emocionar a totes les delegacions internacionals que vam tenir l'honor de participar en el mateix.

La figura del dirigent comunista, l'intel·lectual compromès i del lluitador antifeixista, figura imprescindible per entendre la solidesa en els principis, l'arrelament i prestigi entre les masses i la fortalesa actual del PCP, va ser glossada per Jerónimo de Souza, actual secretari general, però també per la brigada Víctor Jara i altres cantants de música popular i les seves paraules de lluita, admiració i compromís militant.

Álvaro Cunhal, vida, pensament i lluita ha estat una campanya desenvolupada al llarg i ample de tot Portugal, en l'últim any, en memòria de qui va ser Secretari General del PCP, l'autor de "un Partit amb parets de vidre", llibre imprescindible per a la militància comunista on ens explica que "L'alegria de viure i de lluitar ens ve de la profunda convicció que és justa, entusiasmant i invencible la causa per la qual lluitem.