Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


L’Avant va néixer l’abril de 1982 com a òrgan d’expressió del Partit dels i les Comunistes de Catalunya. Des dels seus inicis, l’Avant ha estat sempre una tasca col·lectiva del conjunt de la militància, un treball en equip que comença a les cèl·lules i acaba a les cèl·lules, després d’implicar tota l’organització. Com a òrgan d’expressió d’un partit comunista, l’Avant sempre ha tingut una doble vessant: la interior, com a instrument d’organització de persones, de debat intern i de cohesió del discurs per al conjunt de la militància, i l’exterior, com a portaveu del posicionament dels i les comunistes de Catalunya a la societat catalana.

Durant els seus 32 anys de vida, l’Avant ha tingut sis directors/es que han enfrontat el repte tirar endavant una publicació nacional i de classe, contra tota mena d’obstacles i amb molts pocs recursos tècnics i econòmics. Joan Tafalla, Jordi Miralles, Adelina Escandell, Sandro Maccarrone, Felipe L. Aranguren i Joan Samit han fet de l’Avant, amb el seu esforç i dedicació, una capçalera de referència per als sectors més conscients de la classe treballadora catalana.

El número 1000 de l’Avant situa aquesta capçalera entre les publicacions històriques de la premsa política del nostre país i la converteix en una de les revistes de més edat de la premsa política que s’edita avui.

A l’igual que el conjunt de la premsa escrita, l’Avant ha hagut d’adaptar-se a l’evolució de la societat. Des de l’any 2007, la publicació va començar a editar-se en format web sota el domini www.avant.cat. L’any 2011 es va abandonar definitivament l’edició impresa de la qual només s’imprimeixen alguns números destacats. Tanmateix, la revista es distribueix en un doble format: web i PDF. El format PDF permet la impressió descentralitzada de la publicació en impressores convencionals, per la qual cosa, és habitual trobar versions impreses de l’Avant a les seus del partit o a diferents espais dels moviments socials i populars on els i les comunistes militem.

El desenvolupament de les TIC també ha influit en la mateixa organització de l’Avant. Actualment l’Avant està dirigit per una comissió dels responsables d’Agitació i Propaganda de tot el partit que és oberta a tota la militància. La major part de l’organització de la redacció es porta a terme a través de llistes de correu, la qual cosa ha contribuit a una major fluidesa i a una economització dels recursos de què disposem.

la redacció de l’Avant

Etiquetes de comentaris: