Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Un article de Jordi Miralles i Conte

Fa 7 anys escrivia aquestes paraules sobre en JM Céspedes. Unes paraules que són plenament vigents i un nou reconeixement:

“En el terreny de la política, evidentment des de la nostra manera d’entendre-la, hem estat uns comunistes que fèiem política de joves (primer) i uns comunistes que contribuírem a impulsar la unitat de les forces polítiques d’esquerres (més tard). És en aquest sentit que vull destacar la nostra manera de fer política, un seguit d’aspectes troncals que la caracteritzaren. Uns elements definitoris que em porten a afirmar que vàrem aconseguir, en la manera de fer, la marca cejotace (la manera de fer dels Col·lectius de Joves Comunistes, CJC). Una marca que, des del meu punt de vista, continua sent creïble i útil en les lluites de present pels comunistes i, també, per a les forces de l’esquerra transformadora.

Un primer d’aquests elements definitoris era cercar, i si calia crear, sempre espais unitaris, marcs unitàries des de la proposta i la mobilització per a defensar el drets de les persones. El segon, que tota mobilització i tota acció social i institucional, suposin avançar en un major nivell d’organització popular estable. El tercer, acompanyar paral·lelament el treball unitari amb un perfil propi i propostes pròpies de les nostres formacions polítiques (fossin els CJC, el PCC o EUiA). I el quart, que el treball fet suposi (perquè s’ha programat) que noves persones s’incorporin de manera organitzada a la lluita política per a la transformació social afiliant-se a les nostres formacions polítiques.

Aquestes quatre qüestions per a nosaltres eren, i són, de manual. Són l’abc per a una organització revolucionària, d’ahir i d’avui, si vol ser útil a la seva gent i, especialment, a la seva classe. Són les bases necessàries per avançar en la defensa dels drets de les persones, per continuar la lluita en millors condicions, per trencar la massa sovint resignació de l’esquerra institucionalitzada i per defugir d’aventures molt sorolloses temporalment però estèrils.”


Jordi Miralles i Conte

Etiquetes de comentaris: