Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


per Joan Josep Nuet
Que el PP i el PSOE hagin sumat junts menys del 50 % dels vots i que Esquerra Plural ( IU, ICV - EUiA, Anova, LV ) i Podemos sumin junts un 18% en aquestes Eleccions Europees sol són nombres, però crec que són els avisos d'un Tsunami polític que s'està forjant i que va a desencadenar un veritable canvi d'escenari polític a Espanya.

A Catalunya també l'eix CiU/PSC és ja història, i l'esquerra que aposta pel dret a decidir i per la Catalunya Social s'ha de preparar per assumir les responsabilitats de liderar la reconstrucció del país i en cap cas apuntalar els vells calius del poder.
Si alguna cosa han demostrat aquestes Eleccions Europees és que hi ha un espai per a la Ruptura Democràtica amb el sistema heretat de la Transició i l'inici reconstituent per a un Nou Projecte de país.

Hem comprovat que a Europa no és fàcil, els resultats dels partits feixistes i xenòfobs i l'insuficient creixement de l'esquerra transformadora (no a Grècia ni a Espanya) han de portar a la reflexió que els vells esquemes polítics són limitadors per al creixement i la consolidació d'una alternativa a la Troica i que necessitem més transversalitat, més atreviment i més connexió popular amb una política entesa des de la gent i per la gent i no des dels partits i pels partits (encara que aquests es diguin d'esquerres). Cal superar les velles famílies polítiques per construir un front anti Troica com ha suggerit el company Alexis Tsipras amb els verds d'esquerra, els alternatius, els antisistema, els revolucionaris i els socialistes conseqüents.

En un article d’abans de les Eleccions Europees deia que ara era el moment, i ara després dels resultats insisteixo a afirmar, ara és el moment. El cicle polític electoral s'ha iniciat, la crisi política és una evidència i els signes d'enfonsament del règim són clars (també evidents les seves resistències i fortaleses) però, la pregunta del milió és si nosaltres estem preparats, si tenim l'ambició política necessària per estar a l' altura de les circumstàncies per sobre dels nostres xiringuitos (amb perdó) i els nostres egos majúsculs.

Cal ara una suma multiplicadora, basant-se programes de proposta i acció. La suma s'ha de desenvolupar des de les bases de les organitzacions i moviments polítics i s'ha d'estendre, barri a barri, municipi a municipi, sector a sector. Hauria, per part dels partits d’esquerra, d’estar prohibit preparar les eleccions municipals al marge d'aquesta suma multiplicadora i en desconnexió amb la mobilització popular només per enfortir unes sigles o una marca política.

Per a l'Esquerra Plural és un moment d'alegria, modèstia i ambició política. Alegria per la campanya i resultats obtinguts. La nostra militància és or i ha treballat de valent en una bona campanya i resultat. Modèstia ja que en l'esquerra transformadora, ecologista i feminista no estem sols, cal constatar no burocràticament, sinó implementant des de ja, des dels militants als dirigents (especialment els dirigents) una actitud i una proposta que tingui en la suma per un programa de ruptura el seu objectiu. Ambició política: perquè cal generar una il·lusió de victòria desbordant que incorpori milers, milions de persones descregudes en la política i les converteixi en protagonistes d'aquest moment històric i màgic quan derrotarem el règim.

L'Esquerra Plural som gent honrada que fa política per convicció amb propostes veritablement revolucionàries, però, hi ha moltíssima gent que no ho sap i moltíssima gent que no ho creu. Cal fer els canvis necessaris, i dic els necessaris a qualsevol preu, perquè aquesta gent el conegui i ho visqui amb nosaltres.

El compte enrere ha començat, tot està al nostre favor si prenem les decisions adequades que s'esperen de nosaltres, proposant un canvi profund amb una Nova Política i per un Nou País, tota la gent que ha participat en Vagues Generals, Marees i contra desallotjaments són imprescindibles, però també aquells cabrejats, indignats i fastiguejats que han perdut la il·lusió i la convicció en un sistema polític corrupte i endogàmic que necessita una primavera de canvi.

Donem un disgust al règim, creem un moviment polític que en un Tsunami enriquidor sembri de nou aquestes terres de la vella Europa.

Del bloc de Joan Josep Nuet
http://www.nuet.cat

Etiquetes de comentaris: , , , ,