Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Declaració del Partit dels i les Comunistes de Catalunya en motiu de la commemoració de la Diada de l’11 de setembre de 2014.

L’11 de setembre d’enguany, els carrers de Barcelona tornaran a omplir-se de centenars de milers de persones per a reclamar sobirania i democràcia. La commemoració tindrà enguany una importància afegida. En primer lloc perquè es commemoraran els 300 anys de la derrota catalana contra els exèrcits borbònics que van donar lloc a la Diada. En segon lloc, perquè hi arribem en un context de completa mobilització popular per la consulta del 9 de novembre.


#RepúblicaCatalana

Els i les comunistes de Catalunya estarem al carrer, amb la majoria del poble, exigint també sobirania i democràcia, tal com hi hem estat sempre. Amb la mateixa energia que el PSUC va defensar la Generalitat de Catalunya del 36 al 39, amb el mateix compromís que vam combatre el feixisme franquista durant 40 anys, amb la mateixa implicació que vam cridar Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia el 1977, amb la mateixa convicció que hem participat en les més recents mobilitzacions per la consulta aquests darrers anys. Nosaltres estarem on hem estat sempre, al costat del poble, perquè som poble i compartim els mateixos anhels de sobirania i democràcia. Hi serem perquè estem convençuts que la reivindicació del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya no només és legítima i justa, sinó que a més a més és democràtica, és necessària i és estratègica des d’una perspectiva revolucionària. Hi serem perquè tenim la certesa que l’actual moviment de masses per la consulta a Catalunya és el punt més flac de l’Imperialisme borbònic centralista espanyol i un dels punts dèbils del projecte de dominació econòmic i militar atlàntic. Hi serem perquè, al cap i a la fi, som el Partit dels i les Comunistes de Catalunya, i aquesta definició implica que tenim un projecte de transformació social i de construcció nacional per al nostre país. Un projecte social i nacional que després del darrer Congrés del juliol té per als i les comunistes una definició ben clara: la República Catalana.

#RupturaDemocràtica

Els i les comunistes sortirem al carrer aquest 11 de setembre, al costat del poble, per la República Catalana. I ho farem també perquè, lluny de la imatge confusa que els mitjans volen projectar, el nostre posicionament en favor del procés és un atac frontal als interessos de la burgesia catalana. La mateixa burgesia que durant 4 dècades va recolzar una dictadura feixista i la repressió brutal que aquesta va portar a terme sobre les classes populars i les nacions ibèriques. La mateixa burgesia que durant els darrers 30 anys ha sotmès el nostre país a un govern mafiós, clientelista i explotador. Una burgesia de martingala, capitalistes de nyaps i bunyols, lladres i incompetents. La mateixa burgesia que mentre canta els Segadors es ven el país a miques, privatitza els béns que són de tothom i explota el territori. La mateixa burgesia “bussiness-friendly”, amiga dels casinos, els prostíbuls i el turisme temàtic, que sense escrúpols administra el patrimoni del nostre poble en benefici dels interessos del capitalisme especulatiu i unes minories corruptes. La mateixa burgesia que mentre s’omple la boca de patriotisme, s’omple les butxaques de riquesa espoliada a la classe treballadora catalana per acumular-la en paradisos fiscals. Els i les comunistes estarem al carrer aquest 11 de setembre, però també per denunciar l’estratègia oportunista d’exaltació patriòtica barata de la burgesia catalana i dels seus còmplices de la petita burgesia radical. Una estratègia amb la que pretén tapar amb fum l’espoli de la seva gestió, continuar la seva carrera privatitzadora i aconseguir una posició de més força davant la competència capitalista de Madrid. Una estratègia centrada en capitanejar el procés sobiranista per, arribat el moment, frustrar-lo en favor d’una renovada relació més beneficiosa per als seus interessos econòmics, tal com ha fet sempre, al marge de la voluntat popular. Una estratègia que porta el país a un nou escenari de frustració quan els poders ilegítims de l’Estat espanyol impedeixin el desenvolupament de la consulta del 9 de novembre, tal com tot sembla indicar que succeïrà. Els i les comunistes serem al carrer perquè sabem que no hi haurà República Catalana sense Ruptura Democràtica.

#UnitatComunista

Aquest 11 de setembre els i les comunistes ens trobarem al carrer mentre continuem treballant per la unitat comunista, un procés que considerem trascendent per a l’articulació d’una alternativa a la Catalunya dels especuladors. Un procés que aquesta tardor, acabarà amb la divisió històrica i agruparà la majoria dels comunistes de Catalunya en una única organització revolucionària, amb un únic projecte estratègic. Fem una crida a la Classe Treballadora i a totes les classes populars a participar activament en el moment històric que vivim, a sortir al carrer aquest 11 de setembre i a comprometre’s amb la unitat. Nosaltres serem al carrer perquè militem al carrer: amb els moviments socials, amb les associacions populars, per la República Catalana i per la Ruptura Democràtica. Hi serem per refermar altre cop el nostre compromís amb la Classe Treballadora. Hi serem perquè apostem per una aliança democràtica i social, per un Front d’Esquerres que aplegui la Classe Treballadora i la majoria popular en la construcció d’una nova societat, més justa, més igualitària, més sobirana, més solidària, més lliure i més democràtica.

Partit dels i les Comunistes de Catalunya

Barcelona, 9 de setembre de 2014