Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El passat dissabte 9 de febrer, un centenar de companys i companyes del PCC que treballen en el sector del metall i l’energia van celebrar la II Conferència del PCC-Metall. En aquesta conferència hi havia representants de CCOO a les seves empreses, amb una àmplia representació de tot el sector com Endesa, SEAT, Nissan, Pegaso, SAS, Mercedes Benz, ACC-UH i T.I. Automotive o Mecalux, entre d’altres.

A la jornada es van tractar dos nuclis de treball. D’una banda, el debat i la posterior aprovació d’un document analític sobre la situació de la indústria del sector, que en propers números de l’Avant traslladarem a la resta de companys i companyes del partit i de més enllà. D’altra banda, es van aprovar les propostes de treball a desenvolupar tant en el marc d’EUiA com en el marc sindical on desenvolupem la nostra tasca, CCOO, en un any que vindrà marcat pels congressos en ambdues organitzacions.

Es considera, doncs, imprescindible una bona dinamització i una organització excel•lent de l’estructura del Metall-Energia, que ha crescut un 100% en militància en el darrer període, amb la incorporació de joves sindicalistes.

El creixement organitzatiu fa necessària una acurada distribució de l’Avant , així com una bona formació política i ideològica dels seus militants, a partir de l’Escola del partit i de la Fundació Pere Ardíaca com a eines prioritàries.

Es va posar especial èmfasi en la importància de la participació dels i les comunistes del metall a EUiA, contribuint decididament al treball quotidià de l’organització i en les principals línies estratègiques que cal afrontar durant aquest curs polític.

La lluita per un treball digne, accentuant especialment la sinistralitat laboral. És necessari desenvolupar una activitat política intensa al llarg de la campanya electoral per a les eleccions generals, fent possible un debat sobre les propostes programàtiques d’EUiA als centres de treball, participant als actes o activitats que s’organitzin. En definitiva, introduint la política en els nostres llocs de treball, en les nostres empreses des de la proximitat i la feina diària.

Participació activa

Cal continuar amb la dinàmica quotidiana de participar en l’acció i les eleccions sindicals, animant els nostres camarades a presentar-s’hi i a participar activament en els processos d’elecció. Cal també una participació activa en tot el llarg procés congressual, que tot just s’inicia, aportant el treball dels nostres millors quadres, per a la necessària organització de la nova majoria que ens permeti recuperar els trets d’identitat de CCOO, per la qual cosa caldrà preparar adequadament les eleccions dels delegats i delegades escollits de forma directa i dels escollits a la resta d’estructures comarcals. En darrer terme, convindrà també una preparació exhaustiva dels materials, aportant els valors aprovats per la nostra sensibilitat en la jornada Temps de Debat. Així mateix, encarar amb força la futura fusió de la Federació d’Indústria, activant una comissió d’enllaç, per treballar colze amb colze amb els camarades del sector de Químiques del PCC.

Per finalitzar, a la Conferència es va escollir un nou comitè com a equip col•lectiu de treball, responsable d’iniciar totes les prioritats i tasques prèviament descrites amb tota la força i la convicció.

Carlos Márquez
Responsable polític de la cèl•lula Metall-Energia

Etiquetes de comentaris: ,


http://www.avant.cat/avant/uploaded_images/metpor-771321.jpg