Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



PREMSA EUIA

El senador d'EUiA adscrit al grup de l'Entesa, Joan Josep Nuet, ha declarat avui que per a la seva formació "els crims del franquisme són delictes contra la humanitat", per tant "ni prescriuen ni són amnistiables". En el dia en què s’acompleixen 33 anys de la mort del dictador, Nuet ha retret tant al PP com al PSOE que argumentin que la llei d'amnistia va tancar les responsabilitats, i ha afegit que "tot i que s'hagi doblegat la mà a Garzón, tardarà més o menys però el tema tornarà a aparèixer". Així, ha recordat els casos de Xile i Argentina, països on els familiars dels desapareguts han hagut d'esperar molts anys per a què, finalment, s'investiguessin els crims de les respectives dictadures militars.


La impunitat dels crims franquistes

El dirigent d'EUiA ha sentenciat que "no es tancarà la transició a Espanya fins que això passi". I la conclusió que en treu de la reacció davant les diligències del jutge Garzón és que "el poder judicial s'ha de democratitzar més" i que els pactes entre el PSOE i el PP no ho afavoreixen. Nuet també ha posat com exemple de què aquesta institució "és poc democràtica", la seva "inadaptació" davant el fet plurinacional.

Per acabar, Nuet ha volgut encoratjar totes les associacions de la memòria històrica: "No és una derrota, la lluita continua i segur que trobarem noves vies per jutjar els crims del franquisme", ha assegurat, basant-se en el fet que "el temps ha demostrat que tot i les lleis de punt final, la justícia acaba triomfant". I ha tancat el tema llançant una pregunta: "Pot un país democràtic tenir al voltant de 150.000 persones desaparegudes enterrades a les seves cunetes i seguir dient que és un país democràtic?"

Etiquetes de comentaris: ,